ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
κάθε-σταγόνα-νερού-είναι-πολύτιμη-562778113

Κάθε σταγόνα νερού είναι πολύτιμη

Η Coca-Cola επεκτείνει στον Δήμο Τανάγρας το πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop»

Εξοικονόμηση εκατομμυρίων λίτρων και μηδενικές απώλειες νερού, εξοικονόμηση ενέργειας για τη μονάδα επεξεργασίας νερού της Καλλιθέας και σημαντικά οφέλη για τον Δήμο Τανάγρας, λόγω μικρότερης κατανάλωσης νερού και ενέργειας για την άντλησή του, επιτυγχάνονται μέσω της υλοποίησης του νέου έργου του προγράμματος προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop» από την Coca-Cola σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation). Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ανακυκλοφορία και επαναχρησιμοποίηση του νερού πλύσης των φίλτρων στη μονάδα επεξεργασίας νερού στη δημοτική κοινότητα Καλλιθέας, στον Δήμο Τανάγρας, η οποία τροφοδοτείται από τον Μόρνο και υδροδοτεί τις Δημοτικές Κοινότητες Άρματος, Καλλιθέας, Ασωπίας και Τανάγρας. Επιπλέον, πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο την εξοικονόμηση και υπεύθυνη χρήση του νερού στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα, εξειδικευμένη ομάδα πραγματοποιεί ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές του Δήμου Τανάγρας, σχετικά με τον κύκλο του νερού, τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, καθώς και την υπεύθυνη χρήση του νερού στην καθημερινότητά μας.

Κάθε σταγόνα νερού είναι πολύτιμη-1
(Από αριστερά προς δεξιά): Νίκος Σκόνδρας, Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Global Water Partnership – Mediterranean, Γεώργιος Ντασιώτης, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Hellas, Βασίλης Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας, Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Βαγγέλης Κωνσταντιανός, Εκτελεστικός Γραμματέας του Global Water Partnership – Mediterranean
Κάθε σταγόνα νερού είναι πολύτιμη-2
(Από αριστερά προς δεξιά): Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Νίκος Σκόνδρας, Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Global Water Partnership – Mediterranean, Βασίλης Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας, Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Hellas, Δημήτρης Γκίκας, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τανάγρας

Για την Coca-Cola, η υπεύθυνη διαχείριση και διαφύλαξη του νερού αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη και η εταιρεία αναζητά διαρκώς νέους, καινοτόμους τρόπους μείωσης του νερού που χρησιμοποιεί στην παραγωγή των προϊόντων της, αναπλήρωσης αλλά και επαναχρησιμοποίησής του. Στόχος είναι η δημιουργία σημαντικού και ουσιαστικού αντίκτυπου, τόσο σε παγκόσμια όσο και σε τοπική κλίμακα. Οι προσπάθειες της εταιρείας σε αυτήν την κατεύθυνση είναι εμφανείς: Το 2022 η The Coca-Cola Company αναπλήρωσε παγκοσμίως περισσότερο από 159% του νερού που χρησιμοποιείται στα προϊόντα της παγκοσμίως, επιστρέφοντας 291 δισεκατομμύρια λίτρα νερού στις τοπικές κοινότητες και τον πλανήτη συνολικά.

80 έργα σε 17 χρόνια

Κάθε σταγόνα νερού είναι πολύτιμη-3
Μονάδα Επεξεργασίας Νερού

Τα τελευταία 17 χρόνια, η Coca-Cola στην Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 80 έργα προστασίας και αναπλήρωσης νερού σε 38 ελληνικά νησιά και πόλεις, τα οποία έχουν ωφελήσει χιλιάδες πολίτες, διασφαλίζοντας δισεκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως για τις τοπικές κοινωνίες. Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία του πολύτιμου αυτού αγαθού, η εταιρεία ακολουθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης και εξοικονόμησης υδατικών πόρων. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την ανεύρεση καινοτόμων λύσεων για τη διασφάλιση της επάρκειας νερού, την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αποδοτικότερη διαχείρισή του, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή του, καθώς και την εκπαίδευση της κοινωνίας για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού.

Το πρόγραμμα «Zero Drop» εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2022, στη Φολέγανδρο, με στόχο το νησί να επιτύχει μηδενικές απώλειες νερού. Μέσω τεχνικών παρεμβάσεων εκσυγχρονίστηκε το δίκτυο νερού και αυξήθηκε η επάρκεια στο νησί, εξοικονομώντας ετησίως εκατομμύρια λίτρα νερού για κατοίκους και επισκέπτες. Τον Ιούνιο του 2023 το πρόγραμμα επεκτάθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με απώτερο στόχο και πάλι τον μηδενισμό των απωλειών προς όφελος των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επωφελούνται και από τη βελτίωση του συστήματος άρδευσης και ύδρευσης. Τα έργα του προγράμματος περιλάμβαναν τεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και στην κοινότητα Βουτών, μέσω των οποίων αποκαταστάθηκαν και ενισχύθηκαν οι υφιστάμενες σωληνώσεις από τη δεξαμενή που συλλέγει επεξεργασμένα λύματα και τα διοχετεύει για άρδευση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε πλήρης αποκατάσταση του εξοπλισμού των δύο χώρων που στεγάζουν τις αντλίες νερού του Μεσαρμού και των Ασπροχωμάτων στην κοινότητα Βουτών. Η αποκατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αφενός μειώνει το κόστος λειτουργίας των δύο αντλιοστασίων, αφετέρου συμβάλει στην εξοικονόμηση πολλών λίτρων νερού εξασφαλίζοντας μηδενικές απώλειες.

Ολιστικές παρεμβάσεις όπως το πρόγραμμα «Zero Drop» με άξονα τις νέες τεχνολογίες για εξοικονόμηση νερού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση της νέας γενιάς, αποτελούν απαραίτητη ασπίδα απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT