Εθελοντική δράση Dixan και MyMarket στον Βόλο μετά την κακοκαιρία Daniel
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εθελοντική-δράση-dixan-και-mymarket-στον-βόλο-μετά-562797373

Εθελοντική δράση Dixan και MyMarket στον Βόλο μετά την κακοκαιρία Daniel

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα άμορφα υλικά και πλαστικά κατέληξαν στο ρέμα Ξηριά (ή Καλιακούδα) μετά την κακοκαιρία Daniel. Στον έκτο κατά σειρά καθαρισμό της χρονιάς, που πραγματοποίησαν η Henkel και το Dixan, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος-Καθάρισε στην Πηγή», ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με τα καταστήματα MyΜarket βρέθηκαν στον Βόλο, στο ρέμα Ξηριά που πηγάζει από τη λίμνη Κάρλα, και δούλεψαν με πάθος για την αποσυμφόρησή του από απορρίμματα και πλαστικά μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τις δυνάμεις τους ένωσαν στελέχη της Henkel Hellas και των καταστημάτων MyΜarket μαζί με τον ηθοποιό Νίκο Κουρή, αναπόσπαστο μέλος της εθελοντικής ομάδας του προγράμματος, οι οποίοι ανέλαβαν δράση και συγκέντρωσαν 1 τόνο συνολικών απορριμμάτων και 1 τόνο οργανικών υλικών καθαρίζοντας σε βάθος τις μάζες άμορφων υλικών και πλαστικών που βρίσκονταν συγκεντρωμένες κατά μήκος του υγροτόπου. Μάλιστα, για τον καλύτερο και αποδοτικότερο καθαρισμό της περιοχής, η Henkel και το Dixan χρησιμοποίησαν δύο μηχανήματα βαρέου τύπου, τα οποία παρέμειναν στο σημείο για τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τη δράση, προκειμένου να συγκεντρώσουν επιπλέον απορρίμματα.

Εθελοντική δράση Dixan και MyMarket στον Βόλο μετά την κακοκαιρία Daniel-1

Με όραμα και έμπνευση για έναν κόσμο πιο καθαρό, η Henkel και το Dixan ταξιδεύουν εδώ και τέσσερα χρόνια ανά την Ελλάδα, φέρνουν κοντά τοπικές εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, εργάζονται από κοινού για έναν πλανήτη χωρίς πλαστικό, έχοντας ήδη εξερευνήσει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος-Καθάρισε στην Πηγή» 48 διαφορετικές περιοχές σε όλη τη χώρα: θάλασσες, ποτάμια, λίμνες, υγροτόπους, ακτές, αστικά άλση, πάρκα και δάση.

Εθελοντική δράση Dixan και MyMarket στον Βόλο μετά την κακοκαιρία Daniel-2

Από τη Βραυρώνα και το ρέμα της Πικροδάφνης, στο Μεσολόγγι, την Τριχωνίδα, την Κάλυμνο και τη Μήλο μέχρι την Παμβώτιδα, το Αγαθονήσι και τη Σάμο, οι εθελοντές του Dixan εργάζονται με πάθος και πετυχαίνουν κάθε χρόνο κάτι σπουδαίο για το περιβάλλον. Περισσότεροι από 6,6 τόνοι πλαστικού έχουν ανακυκλωθεί μέχρι στιγμής μέσα από το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος-Καθάρισε στην Πηγή». Γιατί για το Dixan σημασία δεν έχει μόνο η καθαριότητα των ρούχων μας αλλά και του πλανήτη. Κι αυτός ο πιο καθαρός κόσμος είναι στο χέρι όλων μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT