Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ένας-κόσμος-με-ίσες-ευκαιρίες-για-όλου-562780240

Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους

COSMOTE: 30 υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ σε πρωτοετείς φοιτητές

Το μεγάλο όνειρο του Γιώργου Φωτίου, που σπουδάζει στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ, είναι να ασχοληθεί με τις τέχνες, γιατί από τότε που θυμάται τον εαυτό του αυτές τον ενδιαφέρουν πραγματικά. Ο στόχος της Αλεξάνδρας Κολπακίδη, που επέλεξε το τμήμα Πληροφορικής στο ΑΠΘ, είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική και στη συνέχεια, κάποια στιγμή, με το business management και με τη συγγραφή βιβλίων. Ο Φάμπιαν Μπραούσι, μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του στη σχολή Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, επιθυμεί να ασχοληθεί με τη ναυτιλία και η Μαρία Χαρατσάρη ονειρεύεται να εργάζεται σε ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο με αντικείμενο την πυρηνική ιατρική. Τέσσερις πρωτοετείς φοιτητές που συγκαταλέγονται μεταξύ των τριάντα υποτρόφων της COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, συνολικής αξίας 500.000 ευρώ.

Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους-1

22 χρόνια, 814 φοιτητές

Το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE, που υλοποιείται εδώ και 22 χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, ώστε να μπορέσουν να πορευθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αποφοιτήσουν από τη σχολή τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές. «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους» σημείωσε κατά τη διάρκεια της απονομής των υποτροφιών COSMOTE ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που 22 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους-2

Μεταξύ των τριάντα υποτροφιών που δόθηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, περιλαμβάνεται η τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους-3

Ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση

Για τον Γιώργο Φωτίου, στον οποίο απενεμήθη η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», η υποτροφία είναι μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του, καθώς θα μπορέσει να έχει μια οικονομική ανεξαρτησία και ταυτόχρονα να ασχοληθεί με τα άλλα ενδιαφέροντά του. Η Αλεξάνδρα Κολπακίδη σημειώνει ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει χωρίς άγχος τις σπουδές της, να υποστηρίξει οικονομικά την οικογένειά της και να διαφημίσει ένα βιβλίο που έχει ολοκληρώσει, ενώ η Μαρία Χαρατσάρη σχεδιάζει να εξοικονομήσει χρήματα ώστε να χρηματοδοτήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, οι αποδέκτες τους θεωρούν τις υποτροφίες COSMOTE ως μια πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και ως μια ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους, που λειτουργεί και ως κίνητρο για να συνεχίσουν.

Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους-4

Παράλληλα με την υποτροφία, η COSMOTE προσφέρει στους φοιτητές δωρεάν πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobile Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικό εξοπλισμό όπως laptop καθώς και COSMOTE TV. Επίσης, οι νέοι Υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT