ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
δωδωνη-60-χρόνια-αφιερωμένη-στην-ποιοτι-562803904

ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση

Το ξεχωριστό παράδειγμα μιας ελληνικής εταιρείας με, σταθερά ανοδική, πορεία εξήντα χρόνων και ποιοτικά προϊόντα που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο.

Είναι κάποιες γεύσεις με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει και αναπτύξει ξεχωριστή σύνδεση. Με σταθερή παρουσία 60 χρόνων στην ελληνική αγορά, τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ ανήκουν σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία και έχουν γίνει πια συνώνυμα της ποιότητας, της αγνότητας. Μας θυμίζουν το χωριό και το αληθινό, ουσιαστικό φαγητό που έχουμε συνδέσει με αυτό. Η ελληνική εταιρεία που εξελίσσεται συνεχώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταφέρει να βγει επιτυχημένα και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου συστήνοντας αυτές ακριβώς τις μοναδικές γεύσεις σε όλο και μεγαλύτερο κοινό. Με αφορμή τα εξηκοστά γενέθλια της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ, ευκαιρία να θυμηθούμε τους λόγους που έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στα τραπέζια τόσων και τόσων ανθρώπων.

ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση-1

Η διαδρομή της επιτυχημένης ελληνικής εταιρείας ξεκίνησε στην Ήπειρο το 1963, τονώνοντας αμέσως την περιοχή. Τα Ιωάννινα παραμένουν μέχρι σήμερα έδρα της ΔΩΔΩΝΗ που συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και χωρίς παύση την ελληνική αγροτική πρωτογενή παραγωγή, με το ανθρώπινο δυναμικό της να ξεπερνά τα 600 άτομα, συν χιλιάδες συνεργαζόμενους Έλληνες παραγωγούς που δραστηριοποιούνται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και ανά την επικράτεια. Ένα success story, δηλαδή, συνδεδεμένο με την ελληνική επαρχία που τόσο έχει ανάγκη από τέτοιες παρουσιές.

Αυτή είναι και η «πηγή» των αγνών, αληθινών γεύσεων που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Από αυτό το διευρυμένο δίκτυο παραγωγών που αναφέραμε παραπάνω, η ΔΩΔΩΝΗ συλλέγει καθημερινά 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα και παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά, τυροκομικά προϊόντα -προϊόντα στα οποία βρίσκουμε την χωριάτικη γεύση που αναζητάμε.

ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ετήσια επεξεργασία άνω των 78.000 τόνων γάλακτος η ΔΩΔΩΝΗ έχει ηγετικό ρόλο στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία ενώ η εξαγωγική της δραστηριότητα απλώνεται σε περισσότερες από 50 χώρες και στις 5 ηπείρους. Από την ΔΩΔΩΝΗ προέρχεται μάλιστα το 50% των εξαγωγών τροφίμων της περιφέρειας Ηπείρου. Καθόλου ασήμαντο επίτευγμα για την εθνική μας οικονομία.

Δικαίως, πρώτο από τη σειρά των προϊόντων της που έρχεται στο μυαλό είναι η ξακουστή και αναγνωρίσιμη παγκοσμίως Φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ. Δεν είναι όμως μόνο αυτή. Περισσότεροι από 100 ξεχωριστοί κωδικοί γαλακτοκομικών, τυροκομικών, φυτικών προϊόντων αλλά και αλμυρών σνακ που παράγονται σήμερα και ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα. Το διάσημο στραγγιστό γιαούρτι και τα γευστικά κίτρινα τυριά δεν λείπουν από κανένα τραπέζι ενώ τα νέα, καινοτόμα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ, όπως τα φυτικά προϊόντα που λανσαρίστηκαν πρόσφατα, είναι η νόστιμη απάντηση στις καινούργιες διατροφικές ανάγκες μας.

ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση-3

Παράλληλα, η ΔΩΔΩΝΗ έχει δεσμευτεί να ακολουθεί υπεύθυνες πρακτικές παραγωγής και κοιτάζει σταθερά προς στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας. Μαζί με άλλες σημαντικές δράσεις, εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει ενέργειες εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Έως και σήμερα έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερες από 15 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων σε συνανθρώπους μας που τις είχαν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και φορείς αυτών, όπως Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία και άλλους φορείς. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί ετησίως αναδεικνύει τον πολιτισμό και στηρίζει την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία και την κοινωνία.

ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση-4

Με αφορμή την συμπλήρωση των 60 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας, ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε στον ευλογημένο τόπο της Ηπείρου αυτό το σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας. Η επιτυχία μας αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, της δέσμευσής μας στην ανώτερη ποιότητα και της εστίασής μας στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που έχουμε χτίσει ένα ισχυρό brand που εμπιστεύονται οι καταναλωτές και που έχουμε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας». Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Καθώς ατενίζουμε το μέλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις όλων των καταναλωτών. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις λειτουργίες μας συνολικά για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τη θέση μας ως ηγέτης στον κλάδο. Είμαστε ακόμη στην αρχή..».

ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση-5
ΔΩΔΩΝΗ: 60 χρόνια αφιερωμένη στην ποιοτική γεύση-6

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με επερχόμενες προωθητικές ενέργειες, διαγωνισμούς και πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu , https://www.facebook.com/Dodoni.SA , https://www.instagram.com/dodoni_greece/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT