Πώς η Vodafone σας βοηθά να αναπτύξετε την επιχείρησή σας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πώς-η-vodafone-σας-βοηθά-να-αναπτύξετε-την-επι-563022370

Πώς η Vodafone σας βοηθά να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Η συμβουλευτική και οι ψηφιακές λύσεις που προσφέρει η υπηρεσία Vodafone Business σας λύνουν τα χέρια κάνοντας τα επιχειρηματικά σας όνειρα πραγματικότητα.

Τα μεγάλα όνειρα σχεδόν πάντα συνοδεύονται και από μεγάλες προκλήσεις. Μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα πράγματα, το να διατηρεί κανείς μία μικρή ή μεσαία επιχείρηση δεν σημαίνει αυτομάτως και ότι τα προβλήματά του θα έχουν αντίστοιχο μέγεθος. Στις μέρες μας, σε εποχές διαστημικών ρυθμών και τεράστιου ανταγωνισμού, η εύρυθμη και επιτυχημένη λειτουργία μίας επιχείρησης είναι μία εξαιρετικά απαιτητική υπόθεση – από την ενισχυμένη κυβερνοασφάλεια μέχρι τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και από το remote working μέχρι την αύξηση της παραγωγικότητας οι προκλήσεις είναι πολλές και εναλλάσσονται συνεχώς.

Τα βασικά ζητούμενα

Στην Ελλάδα το φαινόμενο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι κάτι περισσότερο από εκτεταμένο. Πιο συγκεκριμένα οι μικρές (1 έως 9 εργαζόμενοι) και οι μεσαίες (10-100 εργαζόμενοι) επιχειρήσεις αποτελούν το 99% (!) της ελληνικής αγοράς. Ποιο είναι λοιπόν το βασικό ζητούμενο κατά συντριπτική πλειοψηφία ανάμεσά τους; Το 81% θεωρεί απαραίτητο τον ψηφιακό μετασχηματισμό έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν με στρατηγικό τρόπο. Κάτι, το οποίο για να συμβεί χρειάζεται υποστήριξη με τη μορφή συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως τουλάχιστον θεωρούν οι 9 στους 10 ερωτηθέντες.

Φυσικά, οι προκλήσεις δε σταματούν εκεί, μιας και τόσο στον πραγματικό όσο και τον ψηφιακό κόσμο, η αύξηση της παραγωγικότητας με παράλληλη μείωση στα κόστη είναι ένα μόνιμο ζητούμενο. Όπως μόνιμο ζητούμενο είναι και οι νέοι πελάτες αλλά και το χτίσιμο ισχυρών δεσμών έτσι ώστε να αποτελούν μόνιμο κομμάτι του πελατολογίου. Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάνουμε, σε τρεις βασικές λέξεις οι οποίες καθιστούν τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικές: ασφάλεια, ανθεκτικότητα, καινοτομία.

Θέτοντας τις προτεραιότητες

Όπως ήδη αναφέραμε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το άλφα και ωμέγα στο μυαλό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τι άλλο τους απασχολεί σε πρώτο πλάνο; Σύμφωνα με έρευνα όσον αφορά την ελληνική αγορά η εύρυθμη οικονομικά λειτουργία (59%), η ευέλικτη εργασία (47%) και η ενισχυμένη κυβερνοασφάλεια (36%) αποτελούν τις υπόλοιπες πιο κοινές ανησυχίες ανάμεσα στους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες.

Μάλιστα, για τις δύο τελευταίες θεματικές υπάρχουν και πολύ σαφή στοιχεία τα οποία εξηγούν τις εν λόγω τάσεις της αγοράς. Οι επιθέσεις κυβερνοασφάλειας αυξήθηκαν κατά 7% το 2023 στην Ελλάδα, με το 71% (!) από αυτές να επηρεάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα δεδομένα και οι εταιρικές συσκευές διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομεία παραμένει ένας πολύ κοινός τόπος για «μολύνσεις» από ransomware. Δεν αναφερόμαστε σε αμελητέες καταστάσεις, αφού 4 στις 10 επιχειρήσεις επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό (στους τομείς της παραγωγικότητας αλλά και της φήμης) ενώ το 38% καταφεύγει σε εξωτερικούς συνεργάτες για την ασφάλειά τους.

Επίσης, η απομακρυσμένη εργασία (remoter working), η οποία πριν τον κορονοϊό ήταν σπάνια, αλλά μετά την περίοδο της καραντίνας απέκτησε διάδοση σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα πιο παραγωγικό και λειτουργικό μοντέλο. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με πιο «παραδοσιακά» μοντέλα, αντλώντας δηλαδή στοιχεία και βέλτιστες πρακτικές και από τα δύο. Έτσι, οι επιχειρήσεις με υβριδικό μοντέλο τείνουν να κρατούν αφοσιωμένο το προσωπικό τους ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσελκύουν περισσότερο ταλαντούχο εργατικό δυναμικό.

Από τη θεωρία στην πράξη

Πώς όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θεωρούν κατά 46% την αποδοτικότητα κόστους ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές τους στο ψηφιακό σύμπαν, και αναζητούν κατά 25% λύσεις Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων ή αλλιώς ένα δίκτυο επικοινωνίας αντικειμένων τα οποία μπορούν να ανταλλάξουν δεδομένα), θα μπορέσουν να βρουν τον κατάλληλο σύμμαχο σε αυτό το ψηφιακό τους ταξίδι; Το Vodafone Business συγκέντρωσε ψηφιακές λύσεις και εργαλεία, όλα σε ένα σημείο, σε συνδυασμό με τη συμβουλευτική υποστήριξη για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να πετύχουν.

Πιο συγκεκριμένα, το Vodafone Business μπορεί και φέρνει την ομάδα κοντά όπου κι αν βρίσκεται, με το απλό πάτημα μερικών κουμπιών, ενδυναμώνοντας την παραγωγικότητά με τα ψηφιακά εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας Microsoft 365. Επίσης, μέσα από την υπηρεσία Trend Micro Worry Free, οι επιχειρήσεις τώρα μπορούν να μπλοκάρουν τους χάκερ πολύ πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων μπορεί μέσα από τις ψηφιακές λύσεις του και την υποστήριξη του Vodafone Business να γίνεται με αυξημένο έλεγχο και μειωμένα κόστη.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT