Αύξηση 7% της κίνησης τον Ιανουάριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αύξηση 7% της κίνησης τον Ιανουάριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά τα μηνύματα για την αεροπορική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς ήδη ο πρώτος μήνας του 2014 δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Τον Ιανουάριο του 2014 η επιβατική κίνηση «έκλεισε» θετικά σημειώνοντας αύξηση 7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ και το τελευταίο 3μηνο του περασμένου έτους είχε να επιδείξει θετικά αποτελέσματα. Οι προοπτικές για το 2014 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ενώ η ενίσχυση της κίνησης συνεχίζει να επικεντρώνεται κυρίως στο δίκτυο εξωτερικού, καθώς τον Ιανουάριο αυτή ενισχύθηκε κατά 11,2%, έναντι σταθερής πορείας που σημείωσε η κίνηση εσωτερικού.

Οι ξένοι επιβάτες (είτε ταξίδευαν στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό της χώρας) τον Ιανουάριο του 2014 ενισχύθηκαν κατά 29%. Ακόμη και στο σύνολο του 2013 όπου η συνολική κίνηση ήταν συγκρατημένα μειωμένη, οι ξένοι επιβάτες ήταν κατά 2,7% περισσότεροι από ό,τι το 2012. Θετικά τα μηνύματα και για την έναρξη της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014), η οποία βρήκε τον ΔΑΑ με 31 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2012-2013) που θα διατηρηθούν σε ετήσιο επίπεδο. Κατά την προσεχή θερινή περίοδο δε αναμένονται 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις. Συνολικά για το 2014 αναμένεται αύξηση της χωρητικότητας και των θέσεων κατά 1,2 εκατ. στην αγορά εξωτερικού (χωρίς να εντάσσονται οι νέες θέσεις της Ryanair), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση της παρουσίας εταιρειών χαμηλού κόστους στον ΔΑΑ.

Μόνο για τη θερινή περίοδο η Ryanair έχει ανακοινώσει τη δημιουργία 900.000 πρόσθετων θέσεων, εκ των οποίων το 75% αφορά την αγορά εσωτερικού. «Η παρουσία της Ryanair αναμένεται να φέρει πρόσθετες θέσεις στο εσωτερικό της χώρας, αυξάνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό» σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης. Δυναμική είσοδο στην αγορά του ΔΑΑ φαίνεται ότι κάνουν πλέον οι εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες αυξάνονται σε αριθμό κατά 42%, καθώς το καλοκαίρι του 2014 θα δραστηριοποιούνται 17 εταιρείες έναντι 12, πέρυσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT