Δράσεις για την οδική ασφάλεια των παιδιών από την «Αττική Οδό»

Δράσεις για την οδική ασφάλεια των παιδιών από την «Αττική Οδό»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Αττική Οδός», πέρα από το ασφαλές και πολιτισμένο οδικό περιβάλλον που προσφέρει στους χρήστες της, επιτελεί κι ένα σημαντικό έργο για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, ευαισθητοποιώντας εγκαίρως τους «οδηγούς τού αύριο». Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έρχεται στην επικαιρότητα η ευρεία στρατηγική της, όπως και της εταιρείας λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», βάσει της οποίας εφαρμόζει προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται στα παιδιά και στους εφήβους, για να τα εξοικειώσει και να τα ευαισθητοποιήσει με την οδική ασφάλεια.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η παροχή του κατάλληλου υλικού εκ μέρους της «Αττικής Οδού» ώστε να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που προβλέπει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Για το πρόγραμμα αυτό συνεργάστηκαν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Παιδείας και εγκρίθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια των μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού – τους οποίους θα επισκέπτονται και θα εκπαιδεύουν εξειδικευμένοι τροχονόμοι.

Ομως, χάρη στην «Αττική Οδό», τους κανόνες της οδικής ασφάλειας μαθαίνουν με βιωματική επαφή τα παιδιά των σχολείων και δήμων της Αττικής και μέσα από την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Αττικούλη», που ανεβαίνει σε συνέχειες από το 2008 και έως σήμερα το έχουν παρακολουθήσει 45.800 παιδιά. Επίσης, για τη σωστή χρήση της μοτοσικλέτας και γενικά για τους κανόνες οδικής ασφάλειας σε κάθε μετακίνηση, υλοποιείται στα γυμνάσια και λύκεια της Αττικής και σε συνεργασία με τον ειδικό σε θέματα ασφαλούς οδήγησης δίκυκλου Θανάση Χούντρα, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μάτια ανοιχτά στον δρόμο».

Επίσης, η «Αττική Οδός» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑ) συνεχίζει και εφέτος την υποστήριξή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με ασφάλεια», που πραγματοποιείται από το 2009 σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Εως σήμερα, το έχουν παρακολουθήσει 55.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Εχει δημιουργήσει επίσης και το δημοφιλές νεανικό «safemania club» σε συνεργασία με γνωστό νεανικό περιοδικό, το οποίο σήμερα αριθμεί περισσότερα από 4.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Με διαγωνισμούς, ελκυστικές διοργανώσεις και δώρα, πετυχαίνει να εξοικειώσει τα παιδιά ηλικίας 10 ώς 17 ετών με τις αρχές της οδικής ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT