Η Siemens πρώτη στη βιωσιμότητα και πρωταγωνίστρια στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Siemens πρώτη στη βιωσιμότητα και πρωταγωνίστρια στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη έκδοση του Dow Jones Sustainability Index (DJSI) -διεθνώς αναγνωρισμένου δείκτη βιωσιμότητας- εδώ και 15 χρόνια, η Siemens όχι μόνο περιλαμβάνεται στον απαιτητικό αυτό χρηματοοικονομικό δείκτη, αλλά και επιβεβαιώνει τη θέση με την αναβάθμιση της κατάταξής της. Εφέτος όμως «χτύπησε οροφή». Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλή συνολική βαθμολογία -93 στο μέγιστο των 100 μονάδων- κατέκτησε την πρώτη θέση ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον βιομηχανικό κλάδο και αναδεικνύεται η πιο βιώσιμη βιομηχανική εταιρεία σε επτά τομείς. Ταυτόχρονα, η εταιρεία κατέκτησε για ακόμη μια φορά την πρώτη θέση στην κατηγόρια «Βιομηχανικοί Ομιλοι Διαφοροποιημένων Δραστηριοτήτων», γεγονός που «επιβεβαιώνει την ισχυρή έμφαση που δίνουμε στη βιωσιμότητα» δήλωσε αρμόδιο μέλος του Δ.Σ. της Siemens AG.

Ωστόσο, η Siemens δεν εισπράττει μόνο τη διεθνή αναγνώριση για τις επιτεύξεις της στον τομέα της βιωσιμότητας, αλλά ενθαρρύνει και συμμετέχει ενεργά στη στήριξη και στην ανάδειξη και άλλων πρωτοβουλιών που προωθούν τη βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με το C40 Cities Climate Leadership Group -δίκτυο μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο που έχουν δεσμευθεί να αναλαμβάνουν σημαντικές τοπικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής- τίμησαν εννέα πόλεις απ’ όλο τον κόσμο που κατέχουν ηγετική θέση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και τους απένειμαν τα βραβεία «City Climate Leadership Awards 2014» τα οποία απονέμονται για δέκα κατηγορίες. Οι πόλεις αυτές είναι: το Αμστερνταμ (για το επενδυτικό ταμείο), η Βαρκελώνη (έξυπνες αστικές υποδομές), το Μπουένος Αϊρες (διαχείριση αποβλήτων), το Λονδίνο (για εκπομπές θερμοκηπίου και για την ποιότητα αέρα), η Μελβούρνη (κλιματική προσαρμογή αστικών τοπίων), η Ν. Υόρκη (πιο πράσινα πιο μεγάλα κτίρια, λιγότερες εκπομπές θερμοκηπίου), το Πόρτλαντ (ολοκληρωμένες γειτονιές σε βιώσιμες κοινότητες), η Σεούλ (πόλη ηλιακού φωτός) και η Σενζέν (στις δέκα κορυφαίες πόλεις της Κίνας για ποιότητα αέρα και περιβαλλοντική υπηρεσία).

Το δίκτυο C40 (www.c40.org) δημιουργήθηκε το 2005 και επεκτάθηκε μέσω της συνεργασίας του με την πρωτοβουλία Clinton Climate Initiative. Τα βραβεία «City Climate Leadership Award» εντάσσονται στην ευρύτερη συνεργασία της Siemens και του C40 και παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο 2013 στη Ν. Υόρκη. Επιπλέον, η Siemens στηρίζει και την «Πρωτοβουλία Μέτρησης και Σχεδιασμού C40» που αποβλέπει στη βελτίωση των δυνατοτήτων κάθε πόλης/μέλους, να μετρά τα δεδομένα, να αναλαμβάνει δράσεις και να παρακολουθεί την πρόοδο των στόχων που έχει θέσει. Παράλληλα η Siemens θέτει σε άμεση διάθεση στις πόλεις που απαρτίζουν το δυναμικό αυτό δίκτυο του C40 την τεχνική εξειδίκευσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT