Νέα ξενοδοχεία θα κατασκευάσει η Tui στην Ελλάδα την επόμενη διετία

Νέα ξενοδοχεία θα κατασκευάσει η Tui στην Ελλάδα την επόμενη διετία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία διψήφιου αριθμού νέων ξενοδοχείων στη χώρα μας τη διετία 2015-16 δρομολογείται από τον τουριστικό όμιλο της Tui με την Grecotel και την Atlantica, δύο αλυσίδες που διατηρεί μακροχρόνια και στενή συνεργασία στο πεδίο της από κοινού ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων.

Αυτό ανέφεραν, χθες, κύκλοι της Tui Hellas, σημειώνοντας ότι η εν λόγω επενδυτική κινητικότητα αποτυπώνει το αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον που διατηρεί ο όμιλος για την Ελλάδα. Φέτος, ο όμιλος της Tui έχοντας συνεργασία με 2.800 ξενοδοχεία διακίνησε στη χώρα μας περισσότερους από 2 εκατ. τουρίστες εκ των οποίων περίπου 1 εκατ. από τη Γερμανία και τη Βρετανία. Καθοριστικό ρόλο, θεωρούν στην Tui, για την ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας την τελευταία διετία έπαιξε η ομαλότητα και η πολιτική σταθερότητα. Επίσης, εκτιμούν για το 2015 ότι μπορεί να συνεχισθεί ο θετικός κύκλος ανάπτυξης. Ομως, τονίζουν ότι οποιαδήποτε ανωμαλία (πολιτική αστάθεια, ταραχές κ.λπ.) διαταράξει το κλίμα των προηγούμενων ετών δύναται να ανατρέψει τα θετικά δεδομένα που υπάρχουν για την Ελλάδα την προσεχή σεζόν. Οι τουρίστες, προσθέτουν, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να σκεφθούν άλλους προορισμούς για τις διακοπές τους, όπως την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.ά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, oι πάσης φύσεως δραστηριότητες του ομίλου στην ελληνική αγορά προκαλούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 750 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Tui Hellas. Επιπλέον, η τελευταία αναμένει φέτος διπλασιασμό της λειτουργικής της κερδοφορίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Tui Hellas, φέτος επετεύχθη κατά περίπου μία εβδομάδα επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας, καθώς αρκετά είναι τα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς που θα κλείσουν περί τα μέσα Νοεμβρίου. Πάντως, ο όμιλος θεωρεί ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια στο μέτωπο της επιμήκυνσης στη χώρα μας και φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς αυτή την κατεύθυνση εφόσον του ζητηθεί συνεργασία από την ελληνική πλευρά.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την προσεχή Τρίτη η ομιλία του επικεφαλής της Tui Τravel PLC Πίτερ Λονγκ στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με θέμα «Τα Στρατηγικά Πλεονεκτήματα της Ελλάδος: Eπενδύσεις και Ανάπτυξη» που ξεκινάει στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λονγκ είχε επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα ένα χρόνο πριν, μεταφέροντας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι η Tui θα μεταφέρει στην Ελλάδα φέτος περίπου 2 εκατ. τουρίστες και ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων σε Ρόδο και Κρήτη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT