Ο αθλητισμός, ταυτόσημος με την κοινωνική υπευθυνότητα για την Intersport

Ο αθλητισμός, ταυτόσημος με την κοινωνική υπευθυνότητα για την Intersport

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2011 η Intersport, μέλος του ομίλου Fourlis, έχει επισκεφθεί 85 δημόσια σχολεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη, Αρτα, Πρέβεζα και Κέρκυρα και έχει προσφέρει σε περίπου 9.500 μαθητές δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, κυρίως όμως έχει προσφέρει την ενημέρωση και –στην πιο κατάλληλη ηλικία– την ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία που έχει η άθληση και η σωστή διατροφή. Πρόκειται για τη δράση «Φτάνουμε στα Ακρα» του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, με την οποία η Intersport στηρίζει δημοτικά σχολεία σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές.

«Είναι μια πρωτοβουλία που υπηρετεί την αποστολή της Intersport να εμφυσήσει τις αξίες του αθλητισμού σε παιδιά και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Για τον λόγο αυτό προτεραιότητα του προγράμματος αποτελούν οι περιοχές και τα σχολεία εκείνα τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους σε αθλητικές διοργανώσεις και εγκαταστάσεις», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Intersport, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «αθλητισμός και κοινωνική ευθύνη είναι δύο έννοιες ταυτόσημες».

Εφέτος, συνεχίζοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη αυτή εκστρατεία, η ειδική κινητή μονάδα της Intersport θα επισκεφθεί 25 δημόσια δημοτικά σχολεία των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου με σκοπό να εφοδιάσει περισσότερους από 2.500 μαθητές με τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό για τις αθλοπαιδιές τους. Πρόκειται για είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών για τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά είτε σε ατομικά αθλήματα. Την εκστρατεία αυτή πλαισιώνουν με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους αθλητές από τοπικούς συλλόγους, μεταφέροντας στα παιδιά, ζωντανά, τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι.

Η Intersport Athletics AEE, μέλος του oμίλου Fourlis, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο 2000.

Σήμερα, το δίκτυο των 44 καταστημάτων της λειτουργεί πανελλαδικά, ενώ μέλη του oμίλου Fourlis είναι συνολικά 66 καταστήματα Intersport σε Κύπρο, Τουρκία και Βαλκάνια (www.intersport.gr). Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport έχει παρουσία σε 42 χώρες και δίκτυο 5.400 καταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT