Trivago: 8η η Ελλάδα με τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή

Trivago: 8η η Ελλάδα με τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταγωνιστικές είναι οι on line ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα και στην Αθήνα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις γι’ αυτό τον μήνα όπως δείχνουν τα στοιχεία της Trivago.

Ειδικότερα, η μέση on line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Ελλάδας για τον Νοέμβριο διαμορφώνεται στα 84 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. H Ελλάδα κατατάσσεται στην όγδοη θέση με τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή μεταξύ των 24 χωρών στην Ευρώπη που εξετάζει στο δείγμα της έρευνας η Τrivago για τον Νοέμβριο. Ο μέσος όρος των on line ξενοδοχειακών τιμών στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία διαμορφώνεται στα 105 ευρώ. Τις φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές διαθέτουν η Πολωνία και η Βουλγαρία με 57 και 59 ευρώ αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τις ακριβότερες τιμές διαθέτουν η Ελβετία και η Νορβηγία με 185 και 159 ευρώ αντίστοιχα.

Η μέση οn line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα αθηναϊκά ξενοδοχεία γι’ αυτό τον μήνα διαμορφώνεται στα 79 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας σύγκρισης και αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών, η Αθήνα κατατάσσεται στη δέκατη θέση με τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών πόλεων του δείγματος. Να σημειωθεί ότι γι’ αυτόν τον μήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή στη Ρώμη διαμορφώνεται στα 109 ευρώ, στην Κωνσταντινούπολη στα 98 ευρώ, στη Μαδρίτη στα 96 ευρώ και στη Λισσαβώνα στα 91 ευρώ. Τις φθηνότερες on line τιμές διαθέτουν η Σαραγόσα και η Σόφια με 58 και 60 ευρώ αντίστοιχα. Αντίθετα, τις ακριβότερες ξενοδοχειακές τιμές διαθέτουν η Γενεύη και το Λονδίνο, με 229 και 220 ευρώ αντίστοιχα.   Στο μεταξύ, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο έως το τέλος του έτους, για να επηρεάσει τη μέχρι στιγμής θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που αναμένει η χώρα μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου υπολογίζεται περί τις 850.000, ενώ οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις στο ίδιο διάστημα θα ξεπεράσουν τα 360 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT