Η Samsung Electronics Hellas λέει «όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

Η Samsung Electronics Hellas λέει «όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάλσαμο στην ανοιχτή πληγή της σχολικής κοινωνίας -τον σχολικό εκφοβισμό- αποτέλεσε η Samsung Electronics Hellas που για δεύτερη συνεχή χρονιά έγινε χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα». Ενα πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και το υλοποιούν το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ευρύτερος στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων για το θλιβερό αυτό φαινόμενο του bullying. Στο πλαίσιο του προγράμματος διεξήχθη ο μαθητικός διαγωνισμός «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό» που απευθύνεται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού και όλων των τάξεων του γυμνασίου. Συμμετείχαν 1.944 μαθητές από 222 σχολεία σε 142 πόλεις και τους υποστήριξαν 318 εκπαιδευτικοί.

Οι εργασίες που κατέθεσαν οι μαθητές σε μορφή βίντεο είτε παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 462 και δίνουν ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα για την προοπτική εκρίζωσης της εγκληματικής αυτής συμπεριφοράς από παιδιά στην τρυφερή, αλλά και ευάλωτη, φάση της εφηβείας. Η βράβευση των νικητών του πανελλήνιου αυτού σχολικού διαγωνισμού έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παράλληλα, η Samsung Electronics Hellas επιβράβευσε τους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού και Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης» -διαδραστική οθόνη και 30 tablets- ώστε όλοι οι μαθητές της τάξης να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

«Είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια και το έργο των παιδιών και να υποστηρίξουμε τις εξαιρετικές ιδέες τους. Η προσφορά της ψηφιακής τάξης έχει στόχο να αναπτύξει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών για ένα ακόμη πιο δημιουργικό και πολλά υποσχόμενο μέλλον» ανέφερε κατά την τελετή της βράβευσης ο διευθυντής Μάρκετινγκ της Samsung Electronics Hellas, κ. Μιχάλης Μόσχος, και υπογράμμισε ότι η συμβολή της Samsung στην εκπαίδευση των μαθητών είναι καίριας σημασίας και «για τον λόγο αυτό έχουμε αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Αλλωστε, όπως πληροφορούμεθα, στις πέντε τάσεις που προβλέπει η Samsung για το 2015, αναφέρεται και το ότι κάθε παιδί που γεννιέται τους επόμενους 12 μήνες θα μαθαίνει ως κύριο μάθημα μαζί με την αριθμητική και την ανάγνωση και την κωδικοποίηση». Δεν θα πρέπει ωστόσο να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στη βοήθεια που παρέχει η Samsung και σε παιδιά με αυτισμό, μέσα από την ανάπτυξη της εφαρμογής «Look at me» που μέσα από διαδραστικά παιγνίδια τους δίνει την ευκαιρία να μπορούν αναγνωρίζουν στα πρόσωπα τις διαφορετικές εκφράσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT