Η ΕΚΕ αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης της Comergon

Η ΕΚΕ αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης της Comergon

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πρόσκληση της εταιρείας Comergon S.A. να σχολιάσω τον απολογισμό της για το 2013 ήταν μια έκπληξη που έγινε θαυμασμός με την ανάγνωση και την ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που, σε αυτή τη μικρού μεγέθους ελληνική επιχείρηση, αντιλαμβάνονται και εφαρμόζουν τις αρχές και τις αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η εταιρεία όχι μόνο αναπτύσσει αξιοσημείωτη δραστηριότητα σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και δύσκολο τομέα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και είναι πραγματικά αξιέπαινη γι’ αυτό, ασκεί την επιχειρηματική δραστηριότητά της με τέτοιο τρόπο που αποδεικνύει στην πράξη την ενσωμάτωση συγκεκριμένων αρχών και αξιών στη στρατηγική και στις πρακτικές της». Είναι το σχόλιο της προέδρου του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ κ. Μαρίας Αλέξιου με το οποίο, έγκυρα και εύγλωττα, όχι μόνο αξιολογεί τη δέσμευση της Comergon να ασκεί την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά της, αλλά υπογραμμίζει και την πρωτοπορία της ως μικρομεσαία επιχείρηση στην έκδοση ενιαίου απολογισμού.

Πρόκειται για τον 5ο Κοινωνικό Απολογισμό του 2013 της Comergon S.A. Risk Managers & Insurance Brockers (www.comergon.gr) που εκδίδεται σύμφωνα με το GRI – G4, για πρώτη φορά μαζί με τον 13ο Οικονομικό Απολογισμό, ως 1ος Ενιαίος Απολογισμός (Integrated Report). Παρέχει έτσι στους κοινωνικούς εταίρους της όλες τις οικονομικές και μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες σε θέματα κοινωνίας, περιβάλλοντος, εταιρείας, διακυβέρνησης και αγοράς «αποδεικνύοντας ότι η ΕΚΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Με δεδομένο ότι η «ασφάλεια» αποτελεί κοινωνικό αγαθό, ως θεσμός συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομία και στην κοινωνία και αποτελεί βασικό εργαλείο διαχείρισης οικονομικών επιπτώσεων, καθιστώντας έτσι το έργο του μεσίτη ασφαλίσεων «κοινωνικό λειτούργημα» που συμβάλλει στην ψυχική υγεία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και των επιχειρηματιών. Ωστόσο, η Comergon κατά το 2013 πραγματοποίησε στοχευόμενες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων με χορηγίες σε επιλεγμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα ήταν η Γραμμή Ζωής, Παιδικά Χώρια SOS, UNICEF, Εταιρεία Νόσου Alzheimer, Μαζί για το Παιδί, Χαμόγελο του Παιδιού, Εργαστήρι, Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Συμμετείχε επίσης στην Πρωτοβουλία GoPetition – μια πλατφόρμα διαμαρτυρίας για την κακοποίηση των παιδιών, όπως και στο Africa TIKKUN για τα παιδιά της Αφρικής. Υποστήριξε επίσης το Hellenic American Leadership Council για την κίνηση «Yes, I want to help Greece», όπως και το Παρατηρητήριο των Επιχειρήσεων Περιβάλλοντος για την Ποιότητα των Δημόσιων Επιχειρήσεων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT