Μέγεθος και διάρκεια τα χαρακτηριστικά κοινωνικής προσφοράς της Coca-Cola 3Ε

Μέγεθος και διάρκεια τα χαρακτηριστικά κοινωνικής προσφοράς της Coca-Cola 3Ε

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα fortissimo φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς αποχαιρέτησε η Coca-Cola Τρία Εψιλον το 2014 και μοίρασε χαρά και αγάπη, τόσο με τις εποχικές πρωτοβουλίες της, όσο και μέσα από τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, με τα οποία σταθερά και έμπρακτα υποστηρίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, τα «Χρόνια Πολλά» προς το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) συνοδεύτηκαν και με 18.000 τεμάχια ειδών διατροφής για να συμβάλουν στις ανάγκες σίτισης των 1.160 απόρων οικογενειών. Οπως είναι γνωστό, το ΚΥΑΔΑ παρέχει καθημερινά περί τις 1.400 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους και με τους δυο ξενώνες που διαθέτει έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περί τα 180 άτομα.

Ωστόσο, πέρα από την εποχική αυτή πρωτοβουλία, η Coca-Cola Τρία Εψιλον υποστήριξε σε όλη τη διάρκεια του έτους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, με τη διάθεση συνολικά 20.000 τεμαχίων προϊόντων της. Με δυναμικό μοχλό τους εργαζομένους της και την κοινωνική δέσμευση που εμπράκτως αποδεικνύουν, ενίσχυσε στην περίοδο των εορτών το έργο επτά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο, Κρήτη, Σχηματάρι) υποστηρίζοντας τις βασικές λειτουργικές ανάγκες τους μέσα από το Πρόγραμμα «Εδώ Μαζί» (www.coca-colahellenic.gr).

Σε συνεργασία με τις Τράπεζες Τροφίμων και με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία στις περιοχές της χώρας όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της, υποστήριξε μέσα στο 2014 περισσότερα από 30 Κοινωνικά Παντοπωλεία και 27 αναγνωρισμένες ΜΚΟ που εργάζονται για τη δημιουργία πακέτων ειδών πρώτης ανάγκης για άπορους και άστεγους, προσφέροντας περί τα 19.000 κιβώτια με προϊόντα της. Εστιάζοντας μόνιμα στην προστασία των παιδιών, στήριξε το έργο 35 φιλανθρωπικών φορέων παιδιών με ειδικές ικανότητες και με κινητικές αναπηρίες, και με άλλα προβλήματα υγείας, όπως και το έργο των Special Olympics Hellas.

Το 2014 ήταν η πέμπτη συνεχής χρονιά του Προγράμματος «Νοιάζομαι για την υγεία μου», η πραγματοποίηση του οποίου στις περιοχές του Βόλου και της Πάτρας προσέφερε ιατρικές εξετάσεις σε 3.279 κατοίκους μέσα από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εγιναν επίσης επισκέψεις σε 34 σχολεία και ιατρικές εξετάσεις σε 3.237 παιδιά, όπως και σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψης Ατυχημάτων σε 3.140 παιδιά. Ενημερώθηκαν επίσης και περισσότεροι από 60.000 κάτοικοι των περιοχών αυτών με έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η Coca-Cola Τρία Εψιλον, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Coca-Cola Hellenic, δραστηριοποιείται στη χώρα μας περισσότερα από 45 χρόνια, όπου και παράγεται το 98% των προϊόντων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT