Δύο διεθνή βραβεία περιβαλλοντικής καινοτομίας για την Tetra Pak

Δύο διεθνή βραβεία περιβαλλοντικής καινοτομίας για την Tetra Pak

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο παγκόσμια βραβεία περιβαλλοντικής καινοτομίας στον τομέα των ποτών που απονεμήθηκαν πρόσφατα στην Tetra Pak –παγκόσμια εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων– επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την παγκόσμια αναγνώρισή της ότι «Προστατεύει ό,τι είναι καλό». Η απονομή των βραβείων έγινε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και η συσκευασία Tetra Top, με αποσπώμενο το επάνω μέρος, βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη Χάρτινη Συσκευασία», ενώ και τα βιολογικά καπάκια της Tetra Pak πρώτευσαν στην κατηγορία «Καλύτερο Κλείσιμο».

Κριτήρια υπεροχής είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στους καταναλωτές – χρηστικά, περιβαλλοντικά και με αισθητική εμφάνιση (www.foodbevawards.com).

«Οι διακρίσεις μάς τιμούν επειδή αντιπροσωπεύουν πολλές ώρες στενής συνεργασίας με τους πελάτες για την ανάπτυξη καινοτομιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σημερινών περιβαλλοντικά ευσυνείδητων καταναλωτών», δήλωσε ο κ. Τσαρλς Μπραντ, Vice President Marketing & Product Management της Tetra Pak. Σημειώνεται ότι τα βιολογικά καπάκια της Tetra Pak προέρχονται από ζαχαροκάλαμο και όχι από τα καθιερωμένα ορυκτά καύσιμα, η παγκόσμια διαθεσιμότητά τους το 2014 πλησίασε το 1,7 δισ. και εκφράζει τη φιλοδοξία της εταιρείας να αναπτύξει την πρώτη πλήρως ανανεώσιμη συσκευασία στον συγκεκριμένο κλάδο. Γιατί «οι καταναλωτές στην εποχή μας αναμένουν από τις εταιρείες να διαθέτουν προϊόντα που να τους επιτρέπουν να υιοθετούν, με σχετική ευκολία, περιβαλλοντικά υπεύθυνες συμπεριφορές στην καθημερινότητά τους», εξήγησε ο κ. Μπραντ.

Τα προϊόντα της Tetra Pak –ασφαλή, καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον– καλύπτουν καθημερινές ανάγκες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε περισσότερες από 170 χώρες. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 23.000 εργαζομένους (www.tetrapakhellas.gr). Δόγμα της είναι επίσης ότι «τα δάση είναι μια πολύτιμη πηγή ζωής» και ότι με υπεύθυνη διαχείριση, μπορεί να παράγει όφελος για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Την αδιαμφισβήτητη αυτή αλήθεια υπηρετεί εμπράκτως η Tetra Pak με την πιστοποίηση των προϊόντων της από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council – FSC) ότι το χαρτόνι που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για τις συσκευασίες που παράγει προέρχεται από δάση υπεύθυνης διαχείρισης και από άλλες ελεγχόμενες πηγές.

Το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (www.fsc.org) είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε με στόχο την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών παγκοσμίως. Οι συσκευασίες της Tetra Pak με πιστοποίηση FSC ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια και κυκλοφορούν από εμπόρους και επώνυμες εταιρείες σε πολλές χώρες και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το FSC αποτελεί και το αποκλειστικό φόρουμ στο οποίο τα ενδιαφερόμενα μέρη από όλο τον κόσμο έχουν τη ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και, μέσα από παγιωμένες διαδικασίες, να καθορίσουν κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για τη διαχείριση των δασών. Εκπροσωπείται σε περισσότερες από 50 χώρες, χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης και υποστηρίζεται από διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace και το WWF, που ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να αυξήσουν τη χρήση υλικών και προϊόντων πιστοποιημένων από το FSC λόγω των άριστων περιβαλλοντικών επιδόσεών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT