Ελληνική πρωτιά στον ρυθμό αύξησης τουριστών το 2014

Ελληνική πρωτιά στον ρυθμό αύξησης τουριστών το 2014

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2014 κάνει ειδική αναφορά στο τελευταίο ενημερωτικό του δελτίο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα σε 85 δημοφιλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο η Ελλάδα -με στοιχεία έως και τον Νοέμβριο- πέτυχε πέρυσι την τέταρτη υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών. Ετσι, ο αριθμός των αφίξεων στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 22,7%, που ήταν το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των προορισμών που παρακολουθεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο στις ηπείρους της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής.

Τις τρεις πρώτες θέσεις με τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης κατέλαβαν προορισμοί της Ασίας. Στην Ιαπωνία που κατατάχθηκε πρώτη στη σχετική λίστα οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 29,4% και ακολούθησαν η Μιανμάρ με αύξηση 26,7% και η Ταϊβάν με αύξηση 23,6%. Τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα πέτυχε η Ισλανδία με ποσοστό 20,4%. Σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις η Ελλάδα πέτυχε τη 17η υψηλότερη επίδοση με ποσοστό αύξησης 10,8%. Εκτός απροόπτου και με βάση τους στόχους που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ τόσο οι αφίξεις όσο και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία φέτος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT