Η Ελλάδα συνυπογράφει το «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Μανιφέστο 2020»

Η Ελλάδα συνυπογράφει το «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Μανιφέστο 2020»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη -CSR Hellas- ένας από τους συνολικά 42 εθνικούς εταίρους του CSR Europe, του ηγετικού ευρωπαϊκού φορέα για την ΕΚΕ, συνυπογράφει το «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Manifesto 2020» και αναγνωρίζει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να αναληφθεί δράση εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων, της πολιτείας, της κοινωνίας των πολιτών, των επενδυτών και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, με στόχο την επίτευξη μιας αειφόρου κοινωνίας. Ενας στόχος που μόνο με έμπρακτη και ουσιαστική συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί.

Στις 19 Ιουνίου στο πλαίσιο του EXPO-Milano 2015 στην Ιταλία θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του κειμένου, αλλά και της εμβέλειας, του Μανιφέστου, το οποίο εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Επιχείρηση 2020» που εκφράζει την κοινή θέση των επιχειρήσεων για τη στρατηγική «Ευρώπη 2020». Εκτοτε, το κείμενο του Μανιφέστου θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική γλώσσα μέσω της ιστοσελίδας www.csrhellas.org. Στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ένα μεγάλο συνέδριο για την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη θα σημάνει την έναρξη στη χώρα μας ενός πενταετούς διευρυμένου πανευρωπαϊκού προγράμματος δράσης.

Ενα πρόγραμμα, με το οποίο θα ενισχυθεί περαιτέρω το έργο που ήδη επιτελεί εδώ και 15 χρόνια το CSR Hellas, όπως και τα άλλα 42 εθνικά Δίκτυα ΕΚΕ με τις άνω των 10.000 επιχειρήσεων-μέλη τους. Εργάζονται εντατικά για το δικαίωμα σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, με υπευθυνότητα και σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα από την ενσωμάτωση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και αειφορίας στη στρατηγική και στις διαδικασίες της λειτουργίας τους. Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες το CSR Europe, σε συνεργασία με τους εθνικούς εταίρους του, προετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οπως είναι γνωστό, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε το 2000 και σήμερα αριθμεί ως μέλη του 114 επιχειρήσεις και επτά επιχειρηματικούς φορείς. Επίσης, έχει τον συντονισμό της Συντονιστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ -Global Compact Network Hellas- και εκπροσωπεί και το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT