2o Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας

2o Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την οργάνωση του 2ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας που τιτλοφορείται «Επανεκκίνηση της Οικονομίας: Επιτυχημένες Πρακτικές από τη Σουηδία» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 3 και 4 Δεκεμβρίου, 2015.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα ξεκινήσουν με Δείπνο, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο King George, με Επίσημο Καλεσμένο και Ομιλητή τον π. Υπουργό Δημοσιονομικών και Οικονομικών της Σουηδίας,  κ. Bo Lundgren, ενώ θα συνεχιστούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μέγαλη Βρεταννία, με ομιλίες και παρουσιάσεις που θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τη Σουηδία.

Ο στόχος του φόρουμ είναι να αναδείξει τις καλύτερες πρακτικές, να συνεισφέρει στη διαμόρφωση βιώσιμων λύσεων και να συζητήσει τις στρατηγικές για την επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος καθώς και την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του 2ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας αφορούν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ώστε να ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Επιπλέον, το φόρουμ θα συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τον στρατηγικό ρόλο που θα διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ειδική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί για το μεγάλο και επίκαιρο θέμα της επίλυσης του συνταξιοδοτικού στο οποίο η Σουηδία έχει αναπτύξει και υιοθετήσει βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις.

Μεταξύ των ομιλητών που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι η Α.Ε. Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κα Charlotte Wrangberg, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Elekta από την Μάλτα, κ. Ivan Vassalo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Boston Consulting Group στην Ελλάδα, κ. Βασίλης Αντωνιάδης, ο Διευθυντής R&D, Swedish Pensions Agency κ. Ole Settergren, ο Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γεώργιος Κρεμλής, ο Chief Economist του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κ. Μιχάλης Μασουράκης και η Υπεύθυνη Στρατηγικής της Ericsson για την Περιοχή της Μεσογείου, κα Μαρία Μπούρα. Ο κ. Bo Lundgren θα επικεντρώσει την ομιλία του στις πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στη Σουηδία τη δεκαετία του 1990 και θα αναδείξει την αναγκαιότητα υιοθέτησης συνδυασμένων μέτρων διαρθρωτικής και αναπτυξιακής κατεύθυνσης ταυτόχρονα με την αναπόφευκτη δημοσιονομική προσαρμογή.

Το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, το οποίο είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σουηδικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης, αντιπροσωπεύει δύο μεγάλα Έθνη που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Την Ελλάδα, που είναι το λίκνο του και με δυναμισμό καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες οικονομικές αντιξοότητες και τη Σουηδία, που αποτελεί διαχρονικά το μοντέλο όχι μόνο για την κοινωνική ευημερία αλλά και για δυναμική και καινοτόμο οικονομία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT