Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/02/19)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τελικές προτάσεις για τον νόμο Κατσέλη

Στο προεκλογικό παίγνιο έχει εμπλακεί η υπόθεση των αλλαγών στον νόμο Κατσέλη με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διατηρήσει την προστασία πρώτης κατοικίας για όσο το δυνατόν περισσότερους δανειολήπτες και τις τράπεζες να ανησυχούν πως οι πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα έχουν επιπτώσεις στα κεφάλαιά τους. Τραπεζικά στελέχη, μάλιστα, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να φτάσει ακόμη και σε σύγκρουση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τον αρνητικό αντίκτυπο στις τράπεζες. Χθες, σε πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου διαμορφώθηκαν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες αφού επεξεργαστούν τεχνικά θα τεθούν υπόψη των τραπεζών και των θεσμών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, ο υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δ. Λιάκος. Στόχος είναι το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν από το τέλος του μήνα.

Πήγαν όλοι για τις κενές θέσεις

Από τις συνολικά 5.500 θέσεις που προκηρύχθηκαν για απασχόληση μέσω ΟΑΕΔ στον δημόσιο τομέα, έμεινε ακάλυπτο το 20%, παρότι οι επιλαχόντες ξεπέρασαν τις 10.000. Εχοντας τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον για τρεις θέσεις, η μεγάλη πλειονότητα των ανέργων επέλεξε συγκεκριμένες, περιζήτητες θέσεις ιδιαίτερα σε υπουργεία και κεντρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μη συμπληρωθούν οι 5.500 ωφελούμενοι και θέσεις π.χ. στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ να μείνουν κενές. Αν είχαν περισσότερες επιλογές θα είχαν καλυφθεί όλες. Αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορούσε να επεξεργαστεί περισσότερες από τρεις επιλογές για κάθε υποψήφιο.

Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Δεοντολογίας

Ανοιχτή έως τις 8 Φεβρουαρίου είναι η δημόσια διαβούλευση του Κώδικα Δεοντολογίας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο τραπεζικό σύστημα. Στη διαβούλευση μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σκοπός του Κώδικα είναι η ομοιόμορφη εφαρμογή από όλες τις τράπεζες των διατάξεων του Κανονισμού για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο άσκησης δραστηριοτήτων κάθε πιστωτικού ιδρύματος.

Συναντήσεις ΣΕΒ στο Ηράκλειο

Τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας του Ηρακλείου Κρήτης αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων αντιπροσωπείας του ΣΕΒ με επικεφαλής τους κ. Ευτύχιο Βασιλάκη (φωτ.), μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ και πρόεδρο της Αεροπορίας Αιγαίου και Κωνσταντίνο Μπίτσιο, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. ΣΕΒ και εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) την περασμένη Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του ΣΕΒΠΗ βραβεύθηκε από τον πρόεδρό του κ. Λευτέρη Αντωνακάκη και τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεισφορά του στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

Αναψε φωτιές η αποκάλυψη της «Κ» για τη ΔΕΠΑ

Αναβρασμός επικρατεί στην Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής και στη Δημόσια Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), αμφότερες 100% θυγατρικές της ΔΕΠΑ, η οποία οδεύει προς διάσπαση σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών με άκρα μυστικότητα αλλά και διαδικασίες εξπρές, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή» της Κυριακής. Αιτία, τα «παράθυρα» του σχεδίου νόμου για κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και ΕΣΣΕ στη νέα εταιρεία ΔΕΠΑ Υποδομών, αλλά και για τη σιωπή σχετικά με την τύχη των συμβασιούχων, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν. Οργισμένοι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν από το πρωί χθες στη ΔΕΠΑ, επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση Τζώρτζη για εμπαιγμό και στην κυβέρνηση για υποκρισία. Απ’ την πλευρά του, ο κ. Τζώρτζης δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε για τις επίμαχες ρυθμίσεις στους συμβούλους του υπουργού και τους μετόχους της ΔΕΠΑ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ. Οι εργαζόμενοι στην ΕΔΑ Αττικής έχουν προγραμματίσει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας και έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT