Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/02/19)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «καυτές πατάτες» μετά τις εκλογές

Εξάμηνη παράταση παίρνει η τελική απόφαση για τα βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο. Αυτό διεμήνυσαν από το υπουργείο Οικονομικών στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, χωρίς να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της συνδικαλιστικής οργάνωσης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα (φωτ.), η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας το θέμα ενόψει των εκλογών, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν σημαντικές ανατροπές. Αλλά και το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού ο διευθυντής του υπουργού, που συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές, το παρέπεμψε στις… δικαστικές καλένδες, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση. Ο κ. Πάιδας, βέβαια, δήλωσε πως θα μπορούσε να δοθεί πολιτική λύση για να μην ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό, άλλωστε, έκανε η κυβέρνηση στο θέμα με τα αναδρομικά των ενστόλων… Φυσικά, καθοριστικής σημασίας για την απόφαση, τότε, ήταν η συμμετοχή του κ. Καμμένου στον κυβερνητικό σχηματισμό…

Στην Αθήνα ο διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς στην Ινδία

Στην Αθήνα θα βρεθεί o Nachiket Mor, διευθυντής του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς στην Ινδία, του μεγαλύτερου κοινωφελούς ιδρύματος στον κόσμο. Ο κ. Mor θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στο πλαίσιο διαλέξεων για τις παγκόσμιες τάσεις στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στην πολιτική. Στην εκδήλωση, ο κ. Mor θα παρουσιάσει την εμπειρία και προτάσεις του για τα συστήματα υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στις 5 μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Βολές κατά Αχτσιόγλου για τα στοιχεία των συντάξεων

Το διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων έθεσαν με ερώτησή τους προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου 54 βουλευτές της Ν.Δ., τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα δίνει την εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, ενώ στην πραγματικότητα επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι το υπουργείο εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ υποστηρίζουν ότι τα διαθέσιμα στοιχεία επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης συντάξεων σε σχέση με το 2014.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη Σελόντα

Καθήκοντα πλέον και διευθύνοντος συμβούλου έχει στη Σελόντα ο πρόεδρός της κ. Αθ. Σκορδάς. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αποχώρηση του Μ. Παναγή από τη θέση αυτή, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στην «Παπουτσάνης». Ο κ. Σκορδάς βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Σελόντα από το 2014, όταν είχε ορισθεί ως μέλος αυτού από την Τράπεζα Πειραιώς. Στα τέλη του 2015 ανέλαβε τη θέση του προέδρου της εταιρείας. Η περίοδος, πάντως, που θα ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα είναι μάλλον μεταβατική, καθώς μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη «Νηρεύς» στο τιμόνι του νέου σχήματος αναμένεται να βρεθεί ο κ. Αντ. Χαχλάκης, επικεφαλής του ομίλου «Ανδρομέδα».

Η πρώτη επενδυτική κίνηση της Orilina

Στην πρώτη της σημαντική επενδυτική κίνηση στην ελληνική αγορά βρίσκεται η νεοσύστατη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, καθώς είναι εκείνη που κρύβεται πίσω από τις συζητήσεις για την εξαγορά του κεντρικού κτιρίου γραφείων του ομίλου Ελλάκτωρ αντί ποσού της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Η Orilina Properties έχει συσταθεί από το επενδυτικό fund της Brevan Howard, όπου εις εκ των ιδρυτικών εταίρων είναι ο κ. Τρύφων Νάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος έχει προβεί και σε άλλες επενδυτικές κινήσεις τους τελευταίους μήνες, καθώς φέρεται ως ο αγοραστής κάποιων εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ακίνητα που θα εισφερθούν στην Orilina. Υπενθυμίζεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η «Ελλάκτωρ» αλλά και ο όμιλος Γερμανού, που επίσης καταλαμβάνει ένα σημαντικό τμήμα του ακινήτου των 30.000 τ.μ., θα παραμείνουν ως μισθωτές για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT