Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/03/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στην ΤτΕ από Π. Ρουμελιώτη

Αποφασισμένος να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με την ΤτΕ είναι ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Παν. Ρουμελιώτης. Με δικαστικό επιμελητή επεδόθη επιστολή του στην ΤτΕ με την οποία ζητεί να του δοθούν τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει πως λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος, και ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Σημειώνεται πως ο κ. Ρουμελιώτης έχει κληθεί από την ΤτΕ να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτά ακριβώς τα θέματα. Ο κ. Ρουμελιώτης θεωρεί κακόβουλους και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς αυτούς και προειδοποιεί πως εάν δεν του παραδοθούν τα έγγραφα θα καταγγείλει δημοσίως την ΤτΕ, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του. Υποστηρίζει, δε, ότι όλα ξεκίνησαν όταν πίεσε να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του ομίλου Καλογρίτσα και όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Αttica Βank από fund του εξωτερικού.

«Σκανάρισμα» χωρίς ενημέρωση των ελεγχομένων

Ελέγχους σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ξεκινάει η φορολογική διοίκηση. Κατά τους ελέγχους, κυρίως για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, δεν θα γίνεται προηγουμένως ενημέρωση των ελεγχομένων. Στόχος, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, είναι η ανίχνευση παραβατικών συμπεριφορών και ο εντοπισμός διαφυγόντων εσόδων. Για το έτος 2019 θα πρέπει να διενεργηθούν συνολικά τουλάχιστον 11.500 έλεγχοι διακίνησης σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών. Οι έλεγχοι αυτοί θα εντατικοποιούνται ιδιαίτερα κατά τις περιόδους των εορτών και την τουριστική περίοδο.

Στις 22 Μαρτίου οι αποφάσεις για την «Κρητών Αρτος»

Στις 22 Μαρτίου 2019, οπότε έχει προγραμματισθεί η α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την έξοδο της «Κρητών Αρτος» από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η γενική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε. Πάντως, το ποσοστό που κατέχει πλέον η SwitzGroup (με έδρα το Ντουμπάι) ανέρχεται σε 80,37%.

Αύξηση τζίρου, πτώση αποδόσεων

Τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς σημείωσαν τα ελληνικά 10ετή ομόλογα τον Φεβρουάριο, ενώ και σε επίπεδο έτους οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη βελτίωση, γεγονός που αποτυπώνεται στην απόδοσή τους η οποία πλέον αγγίζει τα χαμηλά 13 ετών. Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΤτΕ για τις συναλλαγές στην ΗΔΑΤ (έως 27 Φεβρουαρίου), ο συνολικός τζίρος του Φεβρουαρίου ξεπέρασε τα 900 εκατ. ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος σε μηνιαία βάση που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 2014 (1,6 δισ. ευρώ), ενώ είναι ίσος με σχεδόν ολόκληρο τον τζίρο που σημειώθηκε στην ΗΔΑΤ τη διετία 2016-2017.

Στην J&P Αβαξ το οδικό έργο στην Κροατία

Νέο έργο «ανάσα» αναμένεται να υπογράψει τις προσεχείς εβδομάδες η εισηγμένη J&P Αβαξ. Πρόκειται για οδικό έργο στην Κροατία, με την αξία της σύμβασης (προ ΦΠΑ) να υπολογίζεται σε πάνω από 62 εκατ. ευρώ. Αφορά την κατασκευή του τμήματος Duboka – Zaradeze, συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων. Η διάρκεια κατασκευής είναι σχεδόν τρία χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2022. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς μετά την κατάρρευση της μητρικής J&P Overseas, καθώς έχει παρουσιαστεί εμπλοκή στη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου για την ενίσχυση της ρευστότητας και την αποπληρωμή υποχρεώσεων. Για το ζήτημα προκηρύχθηκε πρόσφατα νέα γενική συνέλευση με διαφορετικούς όρους αύξησης από την αρχική, λόγω της κεφαλαιοποίησης ζημιών άνω των 20 εκατ. ευρώ, που είχε προηγηθεί μέσω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο και αυτή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία. Πέραν της αύξησης κεφαλαίου, θα αλλάξει και η επωνυμία, αφαιρώντας τα αρχικά J&P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT