Ο ΔΗΚΤΗΣ (13/03/19)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικοί σύνδεσμοι υπέγραψαν το μανιφέστο

Το μανιφέστο της συμμαχίας Industry4Europe προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που υπογράφουν συνολικά 136 πανευρωπαϊκές και 395 εθνικές οργανώσεις για να βρεθεί η βιομηχανία στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, συνυπέγραψαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (πρώην ΣΒΒΕ), η Ελληνική Παραγωγή και άλλοι 23 κλαδικοί και περιφερειακοί σύνδεσμοι της χώρας. Οι υπογράφοντες ζητούν, μεταξύ άλλων, από τους αρχηγούς των κρατών και τις κυβερνήσεις να παροτρύνουν την επόμενη Ε.Ε. να θέσει τη βιομηχανία στις προτεραιότητες του πενταετούς προγράμματος εργασίας και να ορίσει αντιπρόεδρο αποκλειστικά για τη βιομηχανία. Ζητούν επίσης να στηρίξουν την επόμενη Ε.Ε., ώστε να παρουσιάσει σύντομα μακροχρόνια βιομηχανική στρατηγική για την Ε.Ε., καθώς και να κάνουν απολογισμό της προόδου εφαρμογής της βιομηχανικής στρατηγικής της κάθε χρόνο στο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου

Ανοίγει σήμερα, εκτός απροόπτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου, που απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο για την πρώτη τους κατοικία. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Βάσει του σχεδιασμού, η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται θα πρέπει να υποβάλλονται στα Κέντρα Κοινότητας.

Χωρίς συνέδρους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Καλαμάτα

Ματαιώθηκε οριστικά, σε κλίμα έντασης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων, το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Xθες, απέβη άκαρπη η τρίτη προσπάθεια πραγματοποίησης του συνεδρίου και πλέον θα επιχειρηθεί διορισμός προσωρινής διοίκησης με απροσδιόριστο τον χρόνο διορισμού. Eτσι, η μεγαλύτερη ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων ενδέχεται να μην εκπροσωπηθεί από τους 25 συνέδρους που της αναλογούν στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ (συμμετέχουν συνολικά 350 σύνεδροι), οι εργασίες του οποίου ξεκινούν την Πέμπτη, στην Καλαμάτα.

Με ελληνικό ενδιαφέρον το συνέδριο CERAWEEK

Στο Χιούστον βρίσκεται ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για τις εργασίες του συνεδρίου CERAWEEK 2019. Ο κ. Σταθάκης αναμένεται να μιλήσει σήμερα σε ειδική εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Ενέργειας της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις και οι επαφές του κ. Σταθάκη στο περιθώριο του συνεδρίου για τα ενεργειακά θέματα της περιοχής και για έργα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως ο αγωγός Εast Med, μετά τις προοπτικές που ανοίγονται από την ανακάλυψη του κοιτάσματος «Γλαύκος».

Οι αναλυτές συστήνουν «αγορά» για τη Eurobank

Μπαράζ θετικών εκθέσεων δέχθηκε η Eurobank μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, με τους αναλυτές να συστήνουν αγορά της μετοχής της, δίνοντας σημαντικά περιθώρια ανόδου, παρά το πρόσφατο ράλι που σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος γενικότερα το τελευταίο διάστημα. Η Wood δίνει τιμή-στόχο το 1 ευρώ (0,6350 το χθεσινό κλείσιμο), επισημαίνοντας ότι διατηρεί τη θετική στάση της για την τράπεζα, καθώς «βλέπει» σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης της αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (Rote). Από την πλευρά της, η Citigrοup συστήνει και αυτή «αγορά» για την Eurobank, με τιμή-στόχο το 0,95 ευρώ και περιθώριο ανόδου 47,7%, λόγω της σταθεροποίησης των καθαρών επιτοκιακών εσόδων και της βελτίωσης στον σχηματισμό NPEs. Τέλος, τιμή-στόχο το 0,78 και σύσταση «αγοράς» δίνει και η UBS, επισημαίνοντας πως τα σχέδια μείωσης των NPEs το 2019-2021, αν και φιλόδοξα, είναι επιτεύξιμα, ενώ η μετοχή της τελεί υπό διαπραγμάτευση σε πολύ ελκυστικά επίπεδα σε όρους λογιστικής αξίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT