Ο ΔΗΚΤΗΣ (27/03/19)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γ. Χαντζηνικολάου πρόεδρος της ΕΕΤ

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου αναλαμβάνει την προεδρία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) έπειτα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΤ που συνεδρίασε χθες. Το Δ.Σ. της ΕΕΤ εξέλεξε ως αντιπροέδρους τούς Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και Βασίλειο Ράπανο, πρόεδρο της Alpha Bank. Καθήκοντα γ΄ αντιπροέδρου θα αναλάβει ο νέος πρόεδρος της Eurobank Ergasias, που είναι ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς και ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στα τέλη της εβδομάδας. Τέλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤ ορίστηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Attica Bank Γεώργιος Μιχελής. Μετά την εκλογή, το Δ.Σ. της Ενωσης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου Νικολάου Καραμούζη.

Νέος πρόεδρος της Attica Bank ο Γιώργος Μιχελής

Τον κ. Γιώργο Μιχελή εξέλεξε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank νέο μη εκτελεστικό πρόεδρό του σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Π. Ρουμελιώτη. Ο κ. Μιχελής έχει διατελέσει γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Εγνατίας Τράπεζας και διευθύνων σύμβουλος της BancPost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2018. Διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank παραμένει ο κ. Θ. Πανταλάκης, με αναπληρωτή τον κ. Ιω. Τσακιράκη.

Εκτακτη γενική συνέλευση μετόχων στην «Παπουτσάνης»

Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της συγκαλεί στις 18 Απριλίου 2018 η «Παπουτσάνης». Κεντρικό ζήτημα της ημερήσιας διάταξης είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 502.368,20 ευρώ και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας από 0,61 ευρώ/μετοχή σε 0,59 ευρώ/μετοχή με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους. Επίσης, θα συζητηθεί η χορήγηση άδειας στα μέλη της διοίκησης και τους διευθυντές της εταιρείας να συμμετέχουν στη διοίκηση της νεοσύστατης θυγατρικής της εταιρείας στην Πολωνία.

Παράκαμψη αντί λύσης στο πρόβλημα

Για 10 μεγάλα λάθη που έγιναν από την Ελλάδα και τους δανειστές της στη διάρκεια της κρίσης, και επιδείνωσαν την ένταση και τη διάρκειά της, μιλούν στη μελέτη τους οι κ. Ν. Καραμούζης και Τ. Αναστασάτος, πρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank αντίστοιχα. Οι μελετητές δηλώνουν με σαφήνεια την άποψή τους ότι τα ελληνικά προγράμματα, δηλαδή τα μνημόνια, παρά τα λάθη τους, είχαν συνολικά ένα θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία. Αν η ελληνική πολιτεία και κοινωνία –υποστηρίζουν– ήταν εξαρχής προσανατολισμένη στο να βρει λύση στο πρόβλημα, αντί να προσπαθήσει να το παρακάμψει, το κόστος θα μπορούσε να ήταν μικρότερο.

Ραντεβού 16 εισηγμένων με ξένους θεσμικούς

Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στα χαρτοφυλάκια των διεθνών funds, το Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει για 2η χρονιά το ATHEX Mid-Cap Conference, στο οποίο θα συμμετέχουν 16 ελληνικές εισηγμένες. Στο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και όπου θα παρουσιαστούν τα μακροοικονομικά μεγέθη και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι εισηγμένες θα έχουν συναντήσεις one-on-one ή σε μικρά γκρουπ με ξένους και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές καθώς και αναλυτές. Το «παρών» θα δώσουν οι ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, Autohellas, Cenergy, Ελλάκτωρ, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ικτίνος, Καράτζης, Κρι Κρι, Lamda Development, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Quest Holdings και Πλαστικά Θράκης. Οπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η διεύρυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος (εκτός από τα blue chips) και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας που είναι και το ζητούμενο για την εδραίωση της ανοδικής τάσης του Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT