Ο ΔΗΚΤΗΣ (12/03/20)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύμανση στο υπ. Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών πήρε χθες σειρά στη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό, εκδίδοντας ενημερωτική εγκύκλιο για το προσωπικό του και ξεκινώντας απολυμάνσεις των κτιρίων του. Οπως αναφέρεται, ήδη προχωρεί προληπτικά η απολύμανση των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του (χθες απολυμάνθηκε ο 6ος όροφος στο κτίριο της οδού Νίκης). Επίσης, στα μέτρα πρόληψης εντάσσονται ο περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και ο περιορισμός των υπηρεσιακών συναντήσεων, η τήρηση βιβλίου εισόδου επισκεπτών στην είσοδο των κτιρίων, η σύσταση προς τους υπαλλήλους για αποφυγή υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός χώρας και η απαραίτητη ενημέρωση του προσωπικού προς την υπηρεσιακή ιεραρχία σε περίπτωση επίσκεψης ή προγραμματισμού επίσκεψης σε χώρα μεγάλης διάδοσης της νόσου. Με την εγκύκλιο καθορίζεται ταυτόχρονα και σειρά προληπτικών μέτρων για ενδεχόμενη περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Υφεση στην Ευρωζώνη το α΄ εξάμηνο βλέπει η HSBC

Η ύφεση στην Ευρωζώνη μοιάζει να είναι αναπόφευκτη στο α΄ εξάμηνο, καθώς εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι της HSBC. Σε μία από τις πλέον ζοφερές εκτιμήσεις, η βρετανική τράπεζα τονίζει ότι η παραγωγή θα μειωθεί κατά 0,4% το α΄ τρίμηνο και κατά 1% το β΄ τρίμηνο. «Ενώ βλέπουμε μία ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η αναταραχή θα αφήσει ένα μεγάλης διάρκειας σημάδι και το ΑΕΠ δεν θα φτάσει στο επίπεδο που θεωρούσαμε πριν ότι θα έφτανε», σημειώνει υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη έχει μπροστά της μερικούς εξαιρετικά δύσκολους μήνες.

Εως 7 Απριλίου οι προσφορές για έργο 71,8 εκατ. ευρώ

Για την Τρίτη 7 Απριλίου παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της κατασκευής των κτιρίων έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας του ιδρύματος ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Το έργο συναντά ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, διαθέτοντας συνολικό προϋπολογισμό ύψους 71,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το νέο κτίριο θα έχει εκτιμώμενο εμβαδόν 20.000 τ.μ. και σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε έκταση γειτονική με αυτήν που βρίσκεται σήμερα το ΙΙΒΕΑΑ.

Αναβάλλονται παρουσιάσεις στην ΕΘΕ

Θύμα του κορωνοϊού έπεσαν και οι καθιερωμένες και συχνά χρήσιμες, διότι «βγάζουν» και πολλές ειδήσεις, παρουσιάσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ). Χθες ο όμιλος Φουρλή, ο οποίος είχε προγραμματίσει για την επόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου την ετήσια παρουσίασή του στην ΕΘΕ, ανακοίνωσε την αναβολή αυτής για λόγους πρόληψης κατά του COVID-19. Η ενημέρωση, πάντως, του επενδυτικού κοινού και των αναλυτών με θέμα τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2019, θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω της προγραμματισμένης για το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2020 τηλεδιάσκεψης.

Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΛΚΕΘΕ

Μέχρι τις 16 Μαρτίου αναστέλλει τη λειτουργία του το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ, απόφαση που το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού έκρινε ως επιβεβλημένη για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του. Η απόφαση του ΕΛΚΕΘΕ ελήφθη διά περιφοράς και αναφέρει ότι δεν έχει καταγραφεί κρούσμα ή επιβεβαιωμένη επαφή. Ωστόσο, επειδή «το κέντρο αποτελεί τόπο συνάντησης και εργασίας εκατοντάδων ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, αποτελεί πιθανή πύλη εισόδου ή και μετάδοσης της νόσου COVID-19», όπως σημειώνεται. Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλεται η λειτουργία των ενυδρείων, ενώ το ερευνητικό αλιευτικό πλοίο «Φιλία» ανέβαλε τον προγραμματισμένο πλου του προς την Κύπρο. Ως εκ τούτου, μέχρι νεωτέρας, οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, με τις λοιπές εργασίες να διεξάγονται και να διεκπεραιώνονται με τη χρήση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT