Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/08/20)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο οδικό έργο της ΜΕΤΚΑ

Στον όμιλο Μυτιληναίου πρόκειται να κατακυρωθεί και τυπικά το έργο «σκούπα» Ακτιο – Αμβρακία τις επόμενες ημέρες. Το διάστημα που υπήρχε για να γίνουν τυχόν πρόσφυγες παρήλθε χωρίς να υποβληθεί κάποια, με αποτέλεσμα να είναι πλέον θέμα χρόνου να κληθούν οι ιθύνοντες της ΜΕΤΚΑ προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Πρόκειται για έργο ύψους 150 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την κατασκευή του συνόλου της Αμβρακίας Οδού, συμπεριλαμβανομένων και όλων των ημιτελών τμημάτων που έχουν απομείνει, μετά την ανεπιτυχή κατάτμησή του σε πολλές μικρές εργολαβίες στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Πριν από λίγες εβδομάδες κι ενώ τελικά δεν κατέστη εφικτή η ακύρωση του διαγωνισμού, το υπουργείο Υποδομών κάλεσε τις εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές στον προ διετίας διαγωνισμό να ανανεώσουν τις προσφορές τους, κάτι που έπραξε μόνο η ΜΕΤΚΑ, που ήταν ο τρίτος κατά σειράν ανάδοχος. Ετσι, η εταιρεία θα αναλάβει το πρώτο οδικό έργο της ιστορίας της.

Ομολογιακό δάνειο 34 εκατ. εξασφάλισαν οι Μύλοι Λούλη

Σύμβαση κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους 34 εκατ. ευρώ με συντονίστρια και διαχειρίστρια τράπεζα τη Eurobank υπέγραψαν οι Μύλοι Λούλη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, στο ομολογιακό δάνειο ύψους 34 εκατ. ευρώ, ομολογιούχοι δανειστές είναι η Eurobank, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς. Η διάρκεια του εν λόγω δανείου είναι πενταετής με δυνατότητα από την εταιρεία τριετούς παράτασης, ενώ στόχος είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Μέσω ΑΣΕΠ ενισχύεται η Κοινωνία της Πληροφορίας

Με τριετούς διάρκειας σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σχεδιάζει να καλύψει, μέσω ΑΣΕΠ, η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) 34 θέσεις επιστημονικού προσωπικού. Σύμφωνα με την προκήρυξη της εταιρείας, οι προσλήψεις είναι απαραίτητες δεδομένου ότι η ΚτΠ αποτελεί τον βασικό επιτελικό βραχίονα υλοποίησης της στρατηγικής, των έργων και δράσεων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης της χώρας. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τις 5 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Κυβερνοαπάτη με τον Σταϊκούρα

Διαδικτυακή απάτη με χρήση του ονόματός του κατήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Twitter, πολίτες έλαβαν e-mail από πρόσωπο με την επωνυμία Patricia Grelet (Finance Plus) για χρηματοδότηση και χορήγηση δανείων. «Eφιστώ την προσοχή σας ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το εν λόγω πρόσωπο ή εταιρεία, ούτε με τυχόν άλλο που σχετίζεται με την παροχή δανείων», ανέφερε ο υπουργός. «Τονίζω επίσης ότι, όπως διευκρίνισα την περασμένη Παρασκευή, δεν σχετίζομαι κατ’ ουδένα τρόπο με ιστοσελίδες και διαφημίσεις για παροχή χρηματοδότησης». O κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε και τις αρμόδιες αρχές.

Να προλάβει τον τρύγο θέλει η «Μαλαματίνα»

Μέσα στις επόμενες ημέρες ενδέχεται να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση της εταιρείας «Μαλαματίνα», όπως αναφέρουν πληροφορίες, προοπτική που είναι επιθυμητή από την ίδια την εταιρεία προκειμένου να μη χαθεί η φετινή παραγωγή τρύγου και να μη δεχθεί πλήγμα η λειτουργία της. Το ύψος των προσφορών ξεπερνά, κατά πληροφορίες τα 15 εκατ. ευρώ, και σε αυτές περιλαμβάνεται και η άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας με κεφάλαια ύψους 2-3 εκατ. ευρώ με στόχο την αγορά σταφυλιού και την παραγωγή οίνου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επενδυτών που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή της αλλά και των πιστωτών συζητείται το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» της τάξεως του 70% στα χρέη προς τις τράπεζες τα οποία ανέρχονται περίπου στα 35 εκατ.  Εκτιμάται πως οι συνολικές της υποχρεώσεις (προμηθευτές, δανεισμός, ελληνικό Δημόσιο) ανέρχονται στα 42,8 εκατ. Σημειώνεται ότι προσφορές για την απόκτηση της βορειοελλαδίτικης εταιρείας έχουν καταθέσει οι Mantis Group, OSC- Στεφάνου, Symposium Cellars και Cavino. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT