Ανακοίνωση για κόμμα εμπόρων μέσω τουίτερ

Ανακοίνωση για κόμμα εμπόρων μέσω τουίτερ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόμμα μικρομεσαίων εμπόρων» θέλει να κατεβάσει στις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Την πρόθεσή του προανήγγειλε μέσω τουίτερ ο κ. Β. Κορκίδης γράφοντας ότι «η ΕΣΕΕ προτίθεται να ανοίξει το θέμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των μικρομεσαίων του εμπορίου και της αγοράς στις επερχόμενες Ευρωεκλογές». Οπως μαθαίνουμε η ΕΣΕΕ θα ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα να συμπεριλάβουν σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια εκπροσώπους μικρομεσαίων. Εάν το αίτημα αγνοηθεί, ο κ. Κορκίδης θα προτείνει να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο οι μικρομεσαίοι με υποψηφίους από τους εμπορικούς συλλόγους και τα επιμελητήρια. Μάλιστα, με δεδομένο το μέτρο του 4,7%, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεν θεωρεί ανέφικτο τον στόχο της εκλογής ενός εκπροσώπου του κλάδου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Απορρίπτονται καθολικά οι αιτήσεις επιχειρήσεων προς τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού τους, εφόσον δεν κατατίθεται επενδυτικό πλάνο (business plan) που να έχει καταγραφεί και πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένες εγχώριες ή ξένες εταιρείες που ειδικεύονται σε προπτωχευτικές διαδικασίες. Οι 2 νέες εγγυήσεις που ζητούνται από τους πιστωτές για να ανοίξουν τον φάκελο της αναδιάρθρωσης είναι να ενεχυριασθούν οι μετοχές και το σήμα (brand name) της εταιρείας. Οι υπερδανεισμένοι επιχειρηματίες στην πλειοψηφία τους είτε αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους θεωρώντας ότι προέχει η δική τους σωτηρία και όχι της εταιρείας είτε δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία.

Οικονομικός έλεγχος του ΟΛΠ

Στην πρόσληψη συμβούλου που θα κάνει τον οικονομικό έλεγχο (financial due dilligence) του ΟΛΠ για λογαριασμό του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και των συμβούλων του στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ. Είναι η πρώτη φορά που το Ταμείο προσλαμβάνει σύμβουλο ο οποίος θα αξιολογήσει τις τρεις τελευταίες χρήσεις του ΟΛΠ, τον προϋπολογισμό του 2014 και το Eπιχειρησιακό Σχέδιο της επιχείρησης. Παράλληλα, όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση, ο νέος σύμβουλος θα υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές παρέχοντάς τους πληροφορίες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Το έργο του νέου συμβούλου που θα προσληφθεί θα έχει 9μηνη διάρκεια και η αμοιβή δεν θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Η Ευρωβουλή χειροκρότησε την υπομονή του υπουργού

Τέσσερις ώρες ομιλίας και μετά ήρθαν τα χειροκροτήματα. Αποδέκτης ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος πέρασε από τον εξονυχιστικό έλεγχο των ευρωβουλευτών. Ο κ. Στουρνάρας μιλούσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Ωστόσο, την περισσότερη ώρα απαντούσε στις ερωτήσεις ευρωβουλευτών. Οταν απάντησε και στην τελευταία ερώτηση, έμεινε εμβρόντητος βλέποντας τους περισσότερους ευρωβουλευτές να τον χειροκροτούν. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του Ecofin, Κάρστεν Πίλαθ, τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη, εξηγώντας του πως για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών απαντάei αδιαμαρτύρητα επί τέσσερις ώρες.

Τσαρλς Νταλάρα: Η Eλλάδα δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο

Δύο χρόνια μετά το PSI και με τον ίδιο να μη βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των εξελίξεων, ο γνωστός Τσαρλς Νταλάρα δήλωσε χθες από το Νταβός ότι η Eλλάδα έχει σταματήσει να αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών. Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και βασικός διαπραγματευτής με την ελληνική κυβέρνηση των όρων του PSI, υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει περάσει μια φοβερή περίοδο προσαρμογής. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να αναγνωρίσει η Ευρώπη πως έχουν κάνει πολλά, ειδικά στο δημοσιονομικό μέτωπο» μιλώντας στην εκπομπή του CNBC, «Squawk Box». Εκτίμησε, δε, ότι «σίγουρα ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία, είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι ήταν δύο χρόνια πριν», αλλά πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει πως οι αποδόσεις αυτές αντανακλούν κάποια θεμελιώδη βελτίωση στις οικονομίες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT