Οι στόχοι της ΔΕΗ στην αγορά ΑΠΕ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΔΕΗ ΑΠΕ θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα ανοίξει την αγορά των διμερών συμβολαίων. Οπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, στα τέλη του 2021 θα έχει συναφθεί διμερές συμβόλαιο με τη μητρική ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό στη Μεγαλόπολη. 

Ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε επίσης στους περαιτέρω στόχους της ΔΕΗ στην αγορά των ΑΠΕ. Τόνισε ότι η εταιρεία θα έχει συμμετοχή σε όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ, ενώ προτίθεται να επεκταθεί και στα υπεράκτια αιολικά. Τόσο η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των ΑΠΕ, όσο και η ψηφιοποίηση του δικτύου αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για τη ΔΕΗΑΝ, είπε ο κ. Μαύρος.

«Θεωρούμε ότι έχουμε πλεονεκτική θέση, με 6,2 γιγαβάτ χαρτοφυλάκιο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα λειτουργούμε περί τα 200 μεγαβάτ και έχουμε άλλα 280 υπό κατασκευήν, ενώ στόχος είναι να έχουμε φτάσει το 1-1,5 γιγαβάτ μέχρι το 2024, στόχος που είναι εφικτό να αυξηθεί περαιτέρω».

Δεύτερο 10ήμερο Οκτωβρίου τα αναδρομικά συνταξιούχων 

Tο δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά του 11μήνου Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016 σε 1 εκατ. συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Θα προηγηθεί βέβαια, την ερχόμενη εβδομάδα, η κατάθεση στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή των αναδρομικών ποσών και στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα. Εν τω μεταξύ, οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις μισθωτών, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 29 του μήνα  με αυτές του Δημοσίου και των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ομόλογα ύψους 100 δισ. ευρώ θα εκδώσει η Γερμανία το 2021

Εκδόσεις ομολόγων ύψους 100 δισ. ευρώ σχεδιάζει για το 2021 η Γερμανία, έτσι ώστε να ενισχύσει τη στήριξη της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία. Η COVID-19 οδήγησε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στη βαθύτερη ύφεση στην ιστορία της το α΄ εξάμηνο του έτους, με το Βερολίνο να προχωρεί σε μια πρωτοφανή σειρά μέτρων τόνωσης, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από νέες εκδόσεις χρέους ύψους 218 δισ. ευρώ. Οι στόχοι για την εκδοτική δραστηριότητα του 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Αναμένει 85-90 εκατ. ο όμιλος «Ελλάκτωρ»

Ενα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού φαίνεται πως έχει στα χέρια της η διοίκηση του ομίλου «Ελλάκτωρ», αναφορικά με τις σχέσεις της με την ελληνική κυβέρνηση. Ο λόγος, για την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν για το ακυρωθέν έργο της υποθαλάσσιας οδού της Θεσσαλονίκης, το οποίο ουδέποτε κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί. Με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις που έχουν προκύψει στην πορεία των ετών και τις διαιτησίες που μεσολάβησαν, η κοινοπραξία των «Ακτωρ», Boskalis και Archirodon Group έχει λαμβάνειν περί τα 85-90 εκατ. αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για ένα ποσό που μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί. Η πρόσφατη δημόσια αναφορά στην υπόθεση αυτή από τη διοίκηση του ομίλου («μια κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν θα πρέπει και να το αποδεικνύει στην πράξη») μόνο τυχαία δεν ήταν, ιδίως αν συνυπολογιστούν αφενός μεν τα ανοικτά οικονομικά μέτωπα της «Ακτωρ» και η έλλειψη ρευστότητάς της, αφετέρου δε υποθέσεις όπως το έργο της γραμμής 4 του μετρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT