Μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της Λάμψα

Μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της Λάμψα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναλλαγές μέσω των οποίων ενισχύθηκε η συμμετοχή της  οικογένειας του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη στην εισηγμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση Λάμψα, που ελέγχει τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία, King George, Αthens Capital, καθώς και μονάδες στη Ρόδο και στο Βελιγράδι, ανακοινώθηκαν αργά χθες το απόγευμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο αδελφός του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη, Παναγιώτης, και η οικογένειά του εξακολουθούν να συμμετέχουν με σημαντικό ποσοστό στην επιχείρηση. Η ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι «μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας μας αποτελούν απλώς εσωτερικές ανακατανομές των οικογενειών Λασκαρίδη, με ουσιαστική ενίσχυση της συμμετοχής της ευρύτερης οικογένειας του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη και δεν μεταβάλλουν αλλά ενισχύουν τον δεσμό τους με την εταιρεία, ενώ αποτελούν εγγύηση για τη συνέχισή του και στις επόμενες γενιές». Στο μετοχικό κεφάλαιο της Λάμψα, εκτός από τους αδελφούς Λασκαρίδη και τις οικογένειές τους που ελέγχουν κοντά στο 60%, συμμετέχουν ακόμη ο κ. Β. Θεοχαράκης με 10,2% και η JP Morgan με 5,6%.

8 εκατ. στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος 

Στο ποσό των 7.954.950,78 ευρώ ανέρχεται η πρώτη δόση της συνδρομής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Europe Space Agency-ESA) για τη φετινή χρονιά. Η χώρα μας έχει ενταχθεί στην ΕSA από το 2005, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων για τη χάραξη διαστημικής πολιτικής. Η συμμετοχή Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος επιτρέπει σε ελληνικές εταιρείες να συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα της ESA, με στόχο την ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε τεχνολογίες αιχμής. Αντίστοιχα, πρόσβαση σε διαστημικές αποστολές έχουν πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς της χώρας.

Σύμβαση για εξάλειψη της βίας στην εργασία 

Τον δρόμο προς τη Βουλή αναμένεται να πάρει σύντομα η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία. Αυτό γνωστοποίησε η νέα υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σχετικά στη σημερινή έκτακτη ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Πρόκειται για το πρώτο διεθνές μέσο που αναγνωρίζει ότι η βία και η παρενόχληση στην εργασία μπορεί να αποτελούν παραβίαση ή κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας για το Χ.Α.

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώνονται στην εποχή μετά την πανδημία, τα «αντισώματα» που ανέπτυξαν οι ελληνικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και ο ρόλος του χρηματιστηρίου ως μοχλού χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και ως επιταχυντή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, θα συζητηθούν στο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «To ελληνικό χρηματιστήριο στη μετά COVID-19 εποχή», στις 5 Φεβρουαρίου. Το συνέδριο διοργανώνεται από το ICC και το Χ.A. σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών και την υποστήριξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Η Google στέκεται στο πλευρό των εμπόρων

Τη σύμπραξή τους με στόχο να στηριχθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται ο κλάδος του λιανεμπορίου, ανακοίνωσαν η Google Ελλάδος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Συγκεκριμένα, η Google θα στηρίξει τα χιλιάδες μέλη του συλλόγου προσφέροντας δωρεάν ατομικές διαδικτυακές συναντήσεις με συμβούλους της εταιρείας, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα προφίλ μέσω του οποίου θα προβάλλεται η επιχείρησή τους δωρεάν στην αναζήτηση και στους χάρτες της Google μέσα από την υπηρεσία Google My Business. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν σημαντικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών εξυπηρέτησης, όπως π.χ. παράδοση χωρίς επαφή και παραλαβή έξω από το κατάστημα. Επίσης, θα τους εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργούν έσοδα και, τέλος, θα τους καθοδηγήσουν στις σωστές κινήσεις για να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT