Μήνυμα Ψάλτη για την ΑΜΚ της Alpha

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι το «Project Tomorrow» θα φέρει άμεσα την Alpha Bank στην κορυφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εξέφρασε με μήνυμά του προς όλους τους εργαζομένους του Ομίλου Alpha Bank, o CEO της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, με αφορμή την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδίου. Αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, ο κ. Ψάλτης επεσήμανε ότι «αποτελεί την πρώτη αναπτυξιακή ΑΜΚ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008» και συνιστά αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη της τράπεζας και την επαναβεβαίωση της ηγετικής της θέσης στην πορεία αλλαγής της ελληνικής οικονομίας. «Πρόκειται για μία απόφαση που εδράζεται στην ενδελεχή ανάλυση του οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και στην κατανόηση της δυναμικής που καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο για αλλαγή του οικονομικού υποδείγματος της χώρας και επιστροφή σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «επιλέγουμε να το πράξουμε πρώτοι, από θέση ισχύος».

Εισήγηση για πρόστιμα σε δύο Συνδέσμους

Πρόστιμο στον Σύνδεσμο Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΣΕΣΑ) και στον Σύνδεσμο Συντηρητών και Εγκαταστατών Βορείου Ελλάδος (ΣΥΣΕΒΕ) εισηγείται η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, εισήγηση επί τις οποίας θα αποφασίσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 14 Ιουλίου. Η έρευνα της Ε.Α. επικεντρώθηκε στους εξής τομείς: παρεμβάσεις επί της τιμολογιακής πολιτικής των μελών του ΣΕΣΑ, παρεμβάσεις επί της διαφημιστικής δραστηριότητας των μελών του ΣΕΣΑ, ορισμός κατώτατων ορίων αμοιβής των μελών του ΣΥΣΕΒΕ μέσω της θέσπισης σχετικών διατάξεων στο καταστατικό του. Οι παραβάσεις αφορούν την περίοδο 2011-2014 και 2006-2020.

Ανάπτυξη 3,4% το 2021 βλέπει το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ

Ανάπτυξη 3,4% το 2021 και 4,9% το 2022 για την ελληνική οικονομία προβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Levy Economics Institute, εκτιμώντας ότι  η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο προ πανδημίας επίπεδο του ΑΕΠ αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Το ΙΝΕ εξέτασε δύο σενάρια, δίνοντας έμφαση στο πρώτο στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσω των δημόσιων επενδύσεων και της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και στο άλλο στην εφαρμογή ενός προγράμματος εγγυημένης απασχόλησης.

Αισιοδοξία Γερογιάννη για το φετινό καλοκαίρι

Η επιστροφή στην κανονικότητα των ταξιδιών απαιτεί ασφαλείς και σταθερές συνθήκες, ώστε να αποφευχθούν τα πισωγυρίσματα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης σε διαδικτυακή εκδήλωση. Ο CEO εκδήλωσε την αισιοδοξία του για το φετινό καλοκαίρι, δεδομένης της προόδου των εμβολιασμών, αλλά και της θέσης σε εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού. Για την υιοθέτηση του τελευταίου, που επιτρέπει την αεροπορική μετακίνηση, σε επίπεδο Ε.Ε., χωρίς περιορισμούς, η Ελλάδα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο. Ιδιαίτερα σημαντικό, όπως πρόσθεσε ο κ. Γερογιάννης, είναι και το ότι μέσω μιας κεντρικής ψηφιακής υποδομής αποτρέπονται οι απάτες έναντι μη αυθεντικών πιστοποιήσεων.

Πώς θα είναι το ψηφιακό ευρώ

Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα «πορτοφόλια» του ψηφιακού ευρώ, σε 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Handelsblatt. Θα αποτελεί ένα νόμισμα το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με έναν τραπεζικό λογαριασμό και δεν θα βασίζεται στο blockchain – δηλαδή την τεχνολογία του bitcoin, θα διανέμεται από εμπορικές τράπεζες, και δεν θα φέρει επιτόκιο, άρα θα είναι ένα πραγματικό υποκατάστατο των μετρητών, ενώ αν και τα βασικά σημεία αναμένεται να αποφασιστούν τον Ιούλιο, η εισαγωγή του απέχει άλλα πέντε χρόνια περίπου. Οπως σχολιάζει η Citi, εάν ισχύουν τα παραπάνω, το ψηφιακό νόμισμα της ΕΚΤ είναι απίθανο να διαταράξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα ή τη νομισματική πολιτική, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μια «επανάσταση» στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Το ψηφιακό ευρώ θα είναι σαν μία χρεωστική κάρτα με περιορισμούς, η οποία πιθανότατα θα είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου η εμπιστοσύνη στις τράπεζες είναι χαμηλή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT