Τα αποτελέσματα χρήσης των επιχειρήσεων του Δημοσίου

Τα αποτελέσματα χρήσης των επιχειρήσεων του Δημοσίου

Δεν φταίμε εμείς που δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, αλλά η μητρική ΕΕΣΥΠ, λέει η ΕΤΑΔ, απαντώντας σε σχόλιο της στήλης της περασμένης Κυριακής.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν φταίμε εμείς που δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, αλλά η μητρική ΕΕΣΥΠ, λέει η ΕΤΑΔ, απαντώντας σε σχόλιο της στήλης της περασμένης Κυριακής. Οπως αναφέρει, έστειλε «τις Ετήσιες Οικονομικές της Καταστάσεις ως οφείλει και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζει ο Νόμος στη μητρική της εταιρεία, οι οποίες και αναμένεται να εγκριθούν από την αρμόδια Τακτική Γενική Συνέλευση. Ο χρόνος και ο τρόπος δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων αποτελεί απόφαση του Μετόχου». Καλοδεχούμενη η διευκρίνιση, που απλώς επιβεβαιώνει το σχόλιο. Οτι, δηλαδή, ενώ τελειώνει το 2021, τα αποτελέσματα των περισσότερων μη εισηγμένων θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ δεν έχουν δημοσιευθεί, με αποτέλεσμα ο πραγματικός μέτοχος, ο Ελληνας φορολογούμενος, να έχει άγνοια. Θα βοηθούσε στην εξυγίανση, στη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης και προφανώς στη λογοδοσία των διοικήσεων των δημοσίων επιχειρήσεων να ακολουθούνται τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν για τις εισηγμένες. Και να δημοσιεύονται όχι μόνο αποτελέσματα χρήσης αλλά και ενδιάμεσες λογιστικές καταστάσεις στο 6μηνο. 

Το υπουργείο

Οικονομικών διαψεύδει πως έχει λάβει επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC Capital Partners. Πάντως αρμόδιες πηγές, πιο αρμόδιες δεν γίνεται, επιβεβαιώνουν πως η DG Comp πράγματι διερευνά την εξαγορά, ύστερα από καταγγελία ανταγωνιστή του CVC στον κλάδο υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το CVC, μέσω της Hellenic Ηealthcare, έχει εξαγοράσει στην Ελλάδα το νοσηλευτήριο Υγεία/Μητέρα, το ΙΑΣΩ General (μετονομάστηκε σε Metropolitan) και το Metropolitan. Οι συνέργειες μεταξύ ασφαλιστικών και ιδιωτικών κλινικών είναι μεγάλες, γεγονός που έχει θορυβήσει τους ανταγωνιστές τόσο στον κλάδο υγείας όσο και στον ασφαλιστικό. Το ενδιαφέρον της DG Comp δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα προοιωνίζεται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του deal.

Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για τρία λιμάνια

«Θέλω να αναπτυχθώ περαιτέρω στην Ελλάδα» τόσο στην ακτοπλοΐα όσο και στη λιμενική βιομηχανία. Αυτό δηλώνει ο ισχυρός άνδρας του Grimaldi Group, Εμανουέλε Γκριμάλντι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου EuroMed Convention που λαμβάνει χώρα στη Βαλένθια της Ισπανίας. Σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και του Ηρακλείου, τα οποία βρίσκονται σε διαγωνισμό παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το λιμάνι της Κέρκυρας. Τόνισε πως είναι ο μεγαλύτερος πελάτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, αλλά εφόσον αποκτήσει τον έλεγχο δεν πρόκειται απλώς να τα διαχειριστεί παθητικά αλλά θα επενδύσει προκειμένου να αναπτύξει κέντρα logistics.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT