Στην τελική ευθεία η προκήρυξη διαγωνισμών για ΛΑΡΚΟ

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη διαγωνισμών για ΛΑΡΚΟ

Τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ επί της έγκρισης της συμβάσεως μισθώσεως του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρησή της μαζί με την πώληση των λατομείων από την ειδική διαχείριση

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ επί της έγκρισης της συμβάσεως μισθώσεως του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρησή της μαζί με την πώληση των λατομείων από την ειδική διαχείριση. Τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η ειδική διαχείριση εμφανίζονται πλέον αποφασισμένοι να προχωρήσουν αμέσως στην προκήρυξη των διαγωνισμών ώστε να θεραπευτούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πιέζει για το κλείσιμο της υπόθεσης. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν όμως πως τα τελικά κείμενα δεν θα ικανοποιούν πλήρως τους υποψήφιους επενδυτές, που εξακολουθούν να διαπιστώνουν δυνητικά ρίσκα σχετικά με περιβαλλοντικές παραβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν. Ωστόσο, στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, τα περιθώρια προσαρμογών από πλευράς των δύο επισπευδόντων και της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται εξαντλημένα.

Ανάμεικτα

είναι τα συναισθήματα του επιχειρηματικού κόσμου σε ό,τι αφορά την εξαγγελία από τον πρωθυπουργό το βράδυ της Πέμπτης για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022. Ετσι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υποστήριξε μεν ότι «κάθε παρέμβαση που στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών είναι προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς ένα μέρος του αναμένεται να διατεθεί στην αγορά μέσω κατανάλωσης», πρόσθεσε δε ότι για να μη φέρει η αύξηση του κατώτατου μισθού σε πιο δύσκολη θέση το επιχειρείν, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους καθώς και για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Λιγότερες πτήσεις έναντι του 2019

Τρεις τομείς στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές καταγράφουν σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις συγκριτικά με το 2019 βάσει στοιχείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) για την 12η Ιανουαρίου. Πρόκειται για τη μεταφορά εμπορευμάτων (cargo), τις ναυλωμένες και τις εταιρικές πτήσεις, που εμφανίζουν άνοδο σε ποσοστό 3%, 35% και 9%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2019. Με χρονικό σημείο αναφοράς τη 12η Ιανουαρίου, στην Ελλάδα η πτητική δραστηριότητα είναι μικρότερη κατά 22% έναντι του 2019, με τη χώρα μας να καταγράφει τον έκτο χαμηλότερο ρυθμό επιβράδυνσης μετά τις Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία και Αρμενία.

Η έξτρα έκπτωση φόρου

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του πρώτου μήνα του έτους και ήδη ισχύει ο νόμος που προβλέπει έξτρα έκπτωση φόρου για αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει γνωστοποιήσει στους φορολογουμένους ποιοι είναι αυτοί οι κλάδοι. Δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν τα επαγγέλματα τα οποία θα τους προσφέρουν έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα 30%. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που εφαρμόζεται για τα φορολογικά έτη 2022 έως και 2025 προβλέπει ότι από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με 30% των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες που αφορούν τη στέγαση, τις υπηρεσίες, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT