Τηλεδιάσκεψη για το ν/σ του ΕΦΚΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τομές που εκσυγχρονίζουν τον ΕΦΚΑ, τον καθιστούν πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό και τον βοηθούν να πάψει να είναι ο πρωταθλητής σε παράπονα και καταγγελίες πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του φορέα, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Σε τηλεδιάσκεψη με μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ) που συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου, η γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Καρασιώτου και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Π. Δουφεξής, ο κ. Χατζηδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον ρόλο των υπαλλήλων σε αυτή την προσπάθεια, τον οποίο χαρακτήρισε «κομβικό». Υποστήριξε δε, ότι αυτό το αναγνωρίζει το νομοσχέδιο μέσα από μια σειρά δράσεων που βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητά τους. Από την κινητροδότηση όσων πιάνουν τους στόχους μέχρι τη δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος προμηθειών ώστε να μην απαιτούνται μήνες για την προμήθεια ενός κλιματιστικού ή ενός εκτυπωτή.

Εσοδα 44 εκατ. ευρώ από εταιρική αλληλογραφία

Στα 44 εκατ. ευρώ τοποθετούνται τα εκτιμώμενα έσοδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τη διανομή λογαριασμών και αλληλογραφίας για εταιρικούς πελάτες κατά το 2021. Η εταιρεία φαίνεται ότι προσελκύει εκ νέου τους μεγάλους πελάτες-επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η ΔΕΗ, η Cosmote και τραπεζικά ιδρύματα. Στη λίστα των εταιρειών που έχουν επιλέξει τα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση της αλληλογραφίας τους έχουν ενταχθεί η Amazon και πολυεθνικές, όπως η Adidas και η H&M. 

Παράταση στον διαγωνισμό για τους συμβούλους

Για τις 14 Φεβρουαρίου παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το έργο της παροχής υπηρεσιών τεχνικού, νομικού, χρηματοοικονομικού συμβούλου και συμβούλου έργων πληροφορικής για την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για συμφωνία-πλαίσιο με τετραπλό αντικείμενο, που αποσκοπεί στην υποβοήθηση της υπηρεσίας που έχει συσταθεί για να «τρέξουν» τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Διαθέτει προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ και συνοδεύεται με δικαίωμα προαίρεσης της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

Περιορισμοί για έργα ΑΠΕ

Κανένα αίσθημα ανησυχίας δεν προκάλεσαν στην αγορά οι περιορισμοί στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στα «Απάτητα βουνά» που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. «Πρόκειται πραγματικά για περιοχές εξαιρετικά δυσπρόσιτες», τονίζουν στην «Κ» εκπρόσωποι της αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος, εξάλλου, που δεν έχουν υποβληθεί και άδειες για ΑΠΕ στις συγκεκριμένες περιοχές, με εξαίρεση έργα περί τα 150-200 MW του ομίλου Κοπελούζου και της Volterra, τα οποία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, θα ανασταλούν. Σε δεύτερη ανάγνωση, η αγορά θέτει έναν προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσον η απόφαση αυτή θα ανοίξει μια συζήτηση για τον χαρακτηρισμό και άλλων βουνών ως «απάτητων».

Αλλαγή σχεδίων για τον CEO της TUI

Με βιντεοκλήση θα γίνει τελικά η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Group, Friedrich Joussen, καθώς τα θετικά αποτελέσματα σε COVID τεστ μελών της αποστολής που επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα στην Ελλάδα άλλαξαν τα σχέδια. Τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό θα εκπροσωπήσουν εδώ άλλα υψηλόβαθμα στελέχη. Θυμίζουμε πως η TUI αποκτά ρόλο συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη της Ρόδου. Ο ρόλος της TUI στο κοινό σχήμα με την περιφέρεια αφορά «στην τεχνογνωσία και εμπειρία την οποία διαθέτει για να συναξιολογεί επενδυτικές προτάσεις βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, με στόχο να μετατρέψουν το νησί σε πρότυπο του τουρισμού του μέλλοντος στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως», αναφέρουν πηγές που συμμετέχουν στις σχετικές εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT