Προς το Χρηματιστήριο Λονδίνου κοιτάει το CVC

Προς το Χρηματιστήριο Λονδίνου κοιτάει το CVC

Τις αμερικανικές τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley έχει προσεγγίσει το επενδυτικό fund CVC Capital Partners προκειμένου να αναλάβουν μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως αναφέρει το Bloomberg.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αμερικανικές τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley έχει προσεγγίσει το επενδυτικό fund CVC Capital Partners προκειμένου να αναλάβουν μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η αξία του τοποθετείται πάνω από τα 20 δισ. δολάρια, ενώ οι πληροφορίες του πρακτορείου αναφέρουν ότι η είσοδός του στην αγορά εξετάζεται για το β΄ εξάμηνο του 2022, χωρίς να έχουν ληφθεί ωστόσο οριστικές αποφάσεις. Σημειώνεται πως το CVC έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα μέσω σειράς εξαγορών και επενδύσεων και συγκεκριμένα σε Υγεία, Μetropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta Inter Clinic, Vivartia, Δωδώνη, Skroutz, e-travel, D Marinas Hellas, Εθνική Ασφαλιστική και ΔΕΗ.

Αναβάθμιση τιμής-στόχου για τη Lamda Development

Αύξηση της τάξεως του 36% το 2022 προβλέπει για τα λειτουργικά κέρδη των εμπορικών κέντρων της Lamda Development ανάλυση της Eurobank Equities, η οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της εταιρείας και προχωράει σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου από 9,7 ευρώ σε 10,3 ευρώ. Σε επίπεδο ομίλου, το τρέχον έτος θα χαρακτηριστεί από αυξημένο κόστος, που συνδέεται με την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, με τη Eurobank Equities να εκτιμά πως η καθαρή ζημία θα διαμορφωθεί σε 9 εκατ. ευρώ. 

Υπεραγορά στο κτίριο της παλιάς Renault

Την αρχιτεκτονική μελέτη για τη μετατροπή του κτιρίου της παλιάς Renault επί της λεωφόρου Κηφισού, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από εκθεσιακό χώρο σε υπεραγορά ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία υπεραγοράς στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, γραφείων στον ημιώροφο, ενώ προστίθενται υπόγειος χώρος στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι επάνω από τμήμα του υφιστάμενου υπογείου. Το κτίριο ανήκει στην «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη ΑΕΕ».

Nέο έργο ψηφιοποίησης

Στην ψηφιακή εποχή περνάει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Μέσω έργου της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ επιδιώκεται η ψηφιοποίηση των 110.000 φακέλων δανείων που έχει χορηγήσει ο φορέας. Ουσιαστικά, θα σαρωθούν συγκεκριμένες κατηγορίες εγγράφων (χορηγήσεις για μικροεπισκευές) και συμβάσεις δανείων. Στα οφέλη του έργου ανήκουν η αποτελεσματικότερη διαδικασία αναζήτησης εγγράφων των δανείων, η προστασία τους από φθορές και απώλειες, όπως και η συμμόρφωση του ΤΠΔ με τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος ως προς την τήρηση και επικαιροποίηση των δεδομένων που απαιτούνται για την Εθνική Βάση Αναλυτικών Πιστωτικών Δεδομένων (Anacredit).

Αλλαγή στις γονικές άδειες λόγω COVID-19

Μόνο τις πρώτες 3 ημέρες απουσίας από τη δουλειά τους, λόγω ασθενείας του παιδιού τους από κορωνοϊό, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους. Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής και προκειμένου να μετριαστούν οι αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται τελικά ότι η 4η ημέρα της αδείας θα αποζημιώνεται στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό  δηλαδή που ισχύει και για την ασθένεια του ιδιωτικού υπαλλήλου, καθώς αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Εργασίας: εφαρμόζεται για την απουσία λόγω ασθενείας παιδιού, ό,τι και για την ασθένεια του ίδιου του μισθωτού. Η 5η ημέρα θα δηλώνεται ως ημέρα άδειας του εργαζομένου. Στην τελική διάταξη  δεν προβλέπεται πλέον υποχρέωση του εργοδότη να  δηλώνει την ασθένεια του εργαζομένου στο σύστημα «Εργάνη», καθώς πρόκειται για αναρρωτική άδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT