Ανησυχίες των θεσμών για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Ανησυχίες των θεσμών για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Η παρουσίαση των σεναρίων για τον νέο ΕΝΦΙΑ από το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η δυσαρέσκεια οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα από τον φόρο θα είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για 60 εκατ. ευρώ λιγότερα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση των σεναρίων για τον νέο ΕΝΦΙΑ από το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η δυσαρέσκεια οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα από τον φόρο θα είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για 60 εκατ. ευρώ λιγότερα. Οι αλλαγές δημοσιονομικών στόχων ποτέ δεν άρεσαν στους θεσμούς, ειδικά τώρα που θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως η διετία της χαλάρωσης λόγω πανδημίας παρήλθε και περιμένουν από την Αθήνα να δείξει ότι το έλαβε.

Αλλες πηγές πάλι λένε πως με τα σενάρια που τους έδειξαν, οι στρεβλώσεις που υπάρχουν σήμερα στον ΕΝΦΙΑ δεν αμβλύνονται. Αντιθέτως οξύνονται εξαιτίας της προσπάθειας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους μικρούς ιδιοκτήτες και μαζί το φιλολαϊκό προφίλ της. Και η διάρθρωση του φόρου ελάχιστα ενδιαφέρει τα στελέχη των θεσμών, δεδομένου ότι δεν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα. Αυτό που τους ανησυχεί είναι μήπως το φιλολαϊκό λίφτινγκ είναι εκτεταμένο και καλύψει κι άλλες περιοχές της οικονομικής – δημοσιονομικής πολιτικής.

Παρατάθηκε
για τις 14 Φεβρουαρίου η ημερομηνία υποβολής προσφορών για το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του συστήματος υγείας Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ. Στόχος του έργου είναι η επιχειρησιακή αναβάθμιση του συστήματος υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της συλλογής και της καλύτερης διαχείρισης – αξιοποίησης της επιχειρησιακής πληροφορίας και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών πληροφορικής. Στα οφέλη του έργου ανήκει η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και η μείωση του κόστους λειτουργίας του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας. Σημειώνεται ότι η παράταση δόθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο όμιλος ΟΤΕ ως ενδιαφερόμενος για το έργο.

Διεθνής διάκριση για Πειραιώς

Σημαντική διάκριση για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς είναι μία από τις 418 εταιρείες από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον δείκτη Gender Equality Index (GEI) της Bloomberg για το 2022. Πρόκειται για ένα δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιρειών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα ισότητας των φύλων. Ο συγκεκριμένος δείκτης αναφοράς αποτιμά την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και διαδικασίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, την ισότητα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργίας/εξέλιξης.

Πρόγραμμα για πρόσληψη ανέργων

Αύριο Δευτέρα ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας) και επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους. Εμφαση δίνεται σε ανέργους που βρίσκονται εκτός αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι ηλικίας από 50 ετών και άνω, χωρίς να αποκλείονται και άνεργοι άνω των 30 ετών. Τα ποσά της επιδότησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για 12 μήνες, διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία του ανέργου. Ετσι, ανέρχονται σε 473 ευρώ τον μήνα (5.676 ευρώ ετησίως) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών, αυξάνονται σε 568 ευρώ τον μήνα (6.816 ευρώ τον χρόνο) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω, σε 615 ευρώ μηνιαίως (7.380 ευρώ ετησίως) για τους μακροχρόνια ανέργους και φθάνουν τα 710 ευρώ τον μήνα (8.520 ευρώ τον χρόνο) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT