Με συμμετοχή ΑΔΜΗΕ η νέα διασύνδεση

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνδρομή του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου –  Κρήτης. Η πορεία του έργου συζητήθηκε χθες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του υπουργείου Ενέργειας, στη Λευκωσία, μεταξύ της  υπουργού Νατάσας Πηλείδου, ανώτατων διοικητικών στελεχών του ΑΔΜΗΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μάνο Μανουσάκη και εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης του έργου, Euroasia Interconnector. Ο ΑΔΜΗΕ και ο Euroasia Interconnector έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση, με την οποία εξειδικεύεται η υποστήριξη του Διαχειριστή για τη διασφάλιση της τεχνικής και επιχειρησιακής επάρκειας της νέας διασύνδεσης. Παράλληλα, εξετάζεται η περαιτέρω συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στο μεγάλο ενεργειακό έργο. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η συνεργασία του με τον Euroasia για την υπογραφή των συμβάσεων με τις ανάδοχες εταιρείες του έργου, είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας και την ταχύτερη εξέλιξη του έργου.

Ελεγχοι σε επιχειρήσεις του κλάδου των ζυμαρικών

«Εφοδο» σε εννέα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά ζυμαρικών πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάτι που αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της Αρχής για τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών. Από την πλευρά των επιχειρήσεων, πάντως, γίνεται ανεπισήμως λόγος για απλή κίνηση εντυπωσιασμού της Ε.Α., καθώς οι μεγάλες αυξήσεις που καταγράφονται στις τιμές των ζυμαρικών οφείλεται στον διπλασιασμό της τιμής του σιταριού, καθώς και στη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Τροπολογίες στο νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Η ρύθμιση για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για ένα χρόνο χωρίς προϋποθέσεις σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων περιλαμβάνεται –μεταξύ άλλων– στις  τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους εργαζομένους του φορέα, που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έχουν κηρύξει απεργία. Με άλλη διάταξη, διευκολύνεται η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε εποχικές επιχειρήσεις.

Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Intrakat

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, με την εταιρεία να αντλεί συνολικά 51,3 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης 27.027.028 νέων μετοχών. Αν και τα ποσοστά των βασικών μετόχων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, φαίνεται πως η συμμετοχή του Δημ. Κούτρα θα περιοριστεί σε ένα ποσοστό αρκετά κάτω του 10%, από 12,69% που ήταν πριν από την αύξηση. O κ. Κούτρας άσκησε δικαιώματα για μόλις 405.178 νέες μετοχές, συνολικής αξίας 769.838 ευρώ, παρότι είχε δηλώσει την πρόθεσή του να ασκήσει δικαιώματα για 720.000 μετοχές. Συνολικά, οι βασικοί μέτοχοι άσκησαν δικαιώματα για 16.527.362 νέες μετοχές αξίας 31,4 εκατ. ευρώ.

Το νέο Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής

Προς έγκριση από την ΤτΕ έχει τεθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της εταιρείας στο CVC Capital Partners, προεξοφλώντας την ολοκλήρωση της συναλλαγής σύντομα. Τα προτεινόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να λάβουν έγκριση ως προς την καταλληλότητά τους (fit and proper), ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση και τις παρατηρήσεις της DG Com. Σύμφωνα με πληροφορίες, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προτείνεται να είναι ο σημερινός CEO Σταύρος Κωνσταντάς, ενώ για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Πολωνός Andrzej Klesyk σε αντικατάσταση του σημερινού προέδρου Χριστόδουλου Σαρδελή. Ως εκτελεστικά μέλη προτείνονται οι κ. Καραγρηγορίου Σταύρος – CFO της Εθνικής Ασφαλιστικής και Αναστασίου Τάσος από την Hellas Direct, ενώ ως μη εκτελεστικά μέλη οι Peter Rutland, Αλεξ Φωτακίδης, Κωστής Ρόκας, ως εκπρόσωποι του CVC και η Χριστίνα Θεοφιλίδη από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT