Τι προβλέπει η συμφωνία της «Μασούτης» με τη ΣΥΝΚΑ

Τι προβλέπει η συμφωνία της «Μασούτης» με τη ΣΥΝΚΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Δευτέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τη «Μασούτης» σχετικά με τη συμφωνία στην οποία προχώρησε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα με την κρητική αλυσίδα ΣΥΝΚΑ για εξαγορά του 50% αυτής. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει την απόσχιση του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου του ΣΥΝΚΑ – Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης και τη δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος, στο οποίο η «Μασούτης» θα συμμετέχει με ποσοστό 50% και ο ΣΥΝΚΑ με το υπόλοιπο 50%. Την Παρασκευή ο ΣΥΝΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία, φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις του κ. Ι. Μασούτη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το μάνατζμεντ θα το διατηρήσει ο ΣΥΝΚΑ, ενώ στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας η «Μασούτης» θα ορίζει δύο μέλη. Οπως πληροφορείται η στήλη, η «Μασούτης» θα περιμένει την αυριανή ημέρα για να εκδώσει ανακοίνωση, καθώς θέλει να αναμένει και το αποτέλεσμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΣΥΝΚΑ που πραγματοποιείται σήμερα για την έγκριση της απόσχισης του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου από τον συνεταιρισμό.

«Και ύστερα
ήρθε η Λαγκάρντ…», έλεγε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, σχολιάζοντας την εγκατάλειψη των σεναρίων περί οριζόντιων μέτρων ελάφρυνσης, όπως η μείωση της φορολογίας στα τρόφιμα και τα καύσιμα, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τις προηγούμενες εβδομάδες, τροφοδοτούμενα εμμέσως πλην σαφώς από κυβερνητικά χείλη. Αναφερόταν στις δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ, που αναθεωρούσαν τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις επιτοκίων από φέτος. Η άνοδος του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου που ακολούθησε, θύμισε σε όσους το είχαν ξεχάσει ότι η χώρα παραμένει η πλέον ευάλωτη της Ευρωζώνης και δεν της επιτρέπονται δημοσιονομικές στραβοτιμονιές, αν θέλει να προσβλέπει σε επενδυτική βαθμίδα. 

Νέα ηλεκτρική διασύνδεση με Αλβανία

Επιταχύνονται οι διεργασίες για την υλοποίηση νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, μετά την εναρκτήρια σύσκεψη εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο υφυπουργός Υποδομών και Ενέργειας της γειτονικής χώρας Ilir Bejtja και ο CEO του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς της Αλβανίας (OST), Skerdi Drenova.  Στη σύσκεψη εξειδικεύτηκε η συνδρομή του ΑΔΜΗΕ για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση του έργου στην αλβανική πλευρά. Οπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής του διαχειριστή της Αλβανίας στο Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας «SEleNe CC», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλά και αμοιβαία επωφελείς συνέργειες για αξιοποίηση υπερσύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Στις Κάννες το ελληνικό real estate

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 (αν δεν μας απατά η μνήμη μας), όταν η ελληνική αγορά ακινήτων βρισκόταν στο διεθνές προσκήνιο, ένεκα και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχει να καταγραφεί παρουσία επίσημου φορέα της Ελλαδας στη MIPIM, τη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων παγκοσμίως. Στη φετινή MIPIM προβλέπεται η παρουσία του Enterprise Greece, που απευθύνει κάλεσμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα του real estate να τοποθετήσει τα κεφάλαιά της στην ελληνική αγορά. Μεταξύ άλλων, προτάσσονται η ταχύτητα της οικονομικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η σταθερά υψηλή εισροή ξένων κεφαλαίων, η ποιότητα ζωής και ασφαλώς το πρόγραμμα «χρυσή βίζα», που έχει συνεισφέρει κεφάλαια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Στη φετινή έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 15-18 Μαρτίου στις Κάννες της Γαλλίας, συμμετέχουν 100 χώρες και 3.800 εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT