Εγκρίθηκε η πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Εγκρίθηκε η πρόωρη αποπληρωμή δανείων

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων που έχει λάβει η χώρα από το ΔΝΤ, 1,9 δισ. ευρώ και την πρόωρη εξόφληση στο τέλος του χρόνου των δόσεων του 2023 των διμερών δανείων της με κράτη-μέλη της Ε.Ε., ύψους 2,7 δισ. ευρώ ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών χθες στο Παρίσι. Οπως σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, με την αποπληρωμή του ΔΝΤ μειώνεται ο επιτοκιακός και συναλλαγματικός κίνδυνος, περιορίζεται ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης , βελτιώνονται βασικοί δείκτες βιωσιμότητας του χρέους και εξοικονομούνται πόροι 56 εκατ. ευρώ από την καταβολή τόκων. Ετσι, το συνολικό όφελος των τριών προεξοφλήσεων του ΔΝΤ διαμορφώνεται στα 230 εκατ. ευρώ. Το Eurogroup στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στις εποπτικές διαδικασίες όσο διαρκεί η ενισχυμένη εποπτεία. Και κάλεσε τη χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης…

Κρίσιμη σύσκεψη ομολογιούχων της Folli Follie

Κρίσιμη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσουν αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομολογιούχοι της Folli Follie με τη διοίκησή της υπό τον Γ. Σάμιο. Επί τάπητος θα βρεθούν τα επόμενα βήματα της εταιρείας, μετά την πρόσφατη επικύρωση από τη Δικαιοσύνη της συμφωνίας εξυγίανσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η εξυγίανση και η Folli Follie να βελτιώσει τα μεγέθη της είναι να αποδεσμευθούν  οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα της εταιρείας που πρόκειται να μεταβιβαστούν σε μία νέα εταιρεία που θα ελέγχουν οι ομολογιούχοι.

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα

Ξεχωριστό διευθύνοντα σύμβουλο θα έχουν ξανά από τις 28 Μαρτίου η Vivartia και η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, στη δεύτερη θα αναλάβει από την προαναφερθείσα ημερομηνία καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο Χρήστος Τσόλκας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Μιχάλης Φυτάς παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΛΤΑ και από τότε τα καθήκοντα αυτά είχε αναλάβει, παράλληλα με τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της Vivartia, ο Θανάσης Παπανικολάου.

Εκτόξευση εσόδων από μεταβιβάσεις

Η εκτόξευση των μεταβιβάσεων ακινήτων το προηγούμενο έτος οδήγησε σε σημαντική αύξηση των εισπράξεων του Δημοσίου από τον φόρο που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες ακινήτων (ΦΜΑ). Οπως τονίζεται μάλιστα στην έκθεση της ΑΑΔΕ για την εξέλιξη και διακύμανση των φορολογικών εσόδων, «η αναγγελία της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η οποία ισχύει από 1.1.2022, δύναται να επηρέασε τον συνολικό αριθμό των μεταβιβάσεων το 2021». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, το προηγούμενο έτος καταγράφεται αύξηση 34,03% στα έσοδα από μεταβιβάσεις οικοδομών. Αυτά διαμορφώθηκαν σε 272,07 εκατ. ευρώ έναντι 202,99 εκατ. ευρώ και 59,97% στα έσοδα από μεταβιβάσεις οικοπέδων και αγροκτημάτων.

Την επαναλειτουργία της ανακοίνωσε η Rocket

Την επανέναρξη της λειτουργίας της από σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ξαφνικά χθες το απόγευμα η Rocket Delivery στην Αθήνα. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους για τη μη λειτουργία της για 72 ώρες. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε κάνει γνωστό στο προσωπικό της το βράδυ της Τρίτης ότι σταματά τη λειτουργία της και αποχωρεί από την Ελλάδα. Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο ένας εκ των ιδρυτών της, Αλεξέι Γιούκιμτσουκ, είχε αναφέρει την Τετάρτη ότι η εταιρεία σταματά τη δραστηριότητά της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και θα παραμείνει μόνο στην Ουκρανία. Στην ίδια ανάρτηση, πάντως, αναφερόταν ότι η εταιρεία συζητά με πιθανούς νέους επενδυτές και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει και σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ή απλώς πρόκειται για τέχνασμα που σχετίζεται με τις αποζημιώσεις σε προσωπικό και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT