Ανανεώθηκε η θητεία Μανουσάκη στον ΑΔΜΗΕ

Ανανεώθηκε η θητεία Μανουσάκη στον ΑΔΜΗΕ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην τριετή ανανέωση της θητείας του Μάνου Μανουσάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε χθες ομόφωνα η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Οπως φάνηκε, οι αντιδράσεις των Κινέζων της State Grid «κάμφθηκαν» κι όπως ανακοινώθηκε, «το σύνολο των μετόχων του διαχειριστή αναγνωρίζει έμπρακτα την ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία της παρούσας διοίκησης η οποία, με επικεφαλής τον Μάνο Μανουσάκη έφερε εις πέρας έργα στρατηγικής σημασίας και υψηλών απαιτήσεων, ανταποκρινόμενη με αποτελεσματικότητα στις αυξημένες προκλήσεις των τελευταίων ετών». Οι Κινέζοι, που κατέχουν το 24% του ΑΔΜΗΕ, είχαν διαφωνήσει με την επιλογή της κυβέρνησης να ανανεώσει τη θητεία του κ. Μανουσάκη. Ωστόσο η Αθήνα, παρακάμπτοντας τα τοπικά στελέχη της Stade Grid, διαμήνυσε στο Πεκίνο πως θα επιμείνει στην επιλογή της, με αποτέλεσμα τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση.

«Ενισχύουμε την ανοδική πορεία της Μινέττα»

Με αφορμή δημοσίευμα της «Κ» ότι «Ερχεται νέος κύκλος εξαγορών στις ασφαλιστικές εταιρείες», ο πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Μινέττα, Βασίλης Θεοχαράκης, σημειώνει σε δήλωσή του ότι «τόσο οι μέτοχοι όσο και η διοίκηση της εταιρείας διαψεύδουν ρητά και κατηγορηματικά τα περί συζητήσεων με εκπροσώπους πολυεθνικών ομίλων, αλλά και με οποιονδήποτε άλλον, περί πώλησης της επιχείρησής μας». Αντιθέτως, προσθέτει, «δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανοδική πορεία της εταιρείας, τόσο οργανικά όσο και λειτουργικά, με την ανάπτυξη και άλλων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση μας».

Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ διεκδικεί η ΓΣΕΕ

Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ διεκδικεί η ΓΣΕΕ, που κήρυξε απεργιακή κινητοποίηση για τις 6 Απριλίου. Η Συνομοσπονδία, ακολουθώντας το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ, έλαβε την απόφαση αυτή εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας και της πρωτοφανούς πληθωριστικής έξαρσης, η οποία οφείλεται και στις δύσκολες και επικίνδυνες γεωπολιτικές καταστάσεις που ώθησαν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη.

Το αίτημα κατάργησης ενδιάμεσων εκπτώσεων

Εκπληκτη –όχι αδίκως– δηλώνει η ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών από το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δεν προβλέπεται η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Και λέμε όχι αδίκως, διότι στις συναντήσεις που είχαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του εμπορίου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα καταργηθούν. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληγαν και σχετικές διαρροές που είχαν γίνει στον Τύπο. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για παρωχημένο θεσμό, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργησή τους. 

Οι τράπεζες του μέλλοντος

Ακόμα και το πιο θεμελιώδες στοιχείο του τραπεζικού κλάδου, το νόμισμα, μεταμορφώνεται, και ψηφιακά νομίσματα έρχονται στο προσκήνιο μαζί με ένα σύμπαν παράλληλων διατραπεζικών δικτύων πληρωμών, επισήμανε ο Ιάκωβος Γιαννακλής, γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, μιλώντας στο Fin Forum. Περιγράφοντας την τράπεζα του μέλλοντος, ο κ. Γιαννακλής σημείωσε ότι τα παραδοσιακά συστήματα θα εκσυγχρονιστούν σε νέες cloud based πλατφόρμες, ώστε οι συναλλαγές των πελατών να είναι πιο απλές, γρήγορες, paperless και ασφαλείς. Ο τραπεζικός κλάδος θα πάψει να είναι ένα κλειστό οικοσύστημα, αλλά θα χρησιμοποιήσει το εύρος της πελατείας του για τη δημιουργία οικοσυστημάτων και συνεργασιών που θα δίνουν συνολικά πακέτα λύσεων για όλες τις ανάγκες των πελατών, όπως συνδρομητικά πακέτα με non banking benefits, digital marketplace επιχειρήσεων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT