Νέα μέτρα στήριξης για ευάλωτα νοικοκυριά

Νέα μέτρα στήριξης για ευάλωτα νοικοκυριά

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πόλεμος προκαλεί ζημιές σε όλους και κάνει τον πλανήτη φτωχότερο», σημείωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα. Εμφανώς ανήσυχος, ο συνήθως αισιόδοξος αναπληρωτής υπουργός προσέθεσε ότι «όσο ο πόλεμος συνεχίζεται, οι δυνατότητες παρέμβασης θα είναι μικρότερες». Εχουμε ακραίες τιμές, είπε, και το ερώτημα είναι πόσο θα διατηρηθούν και πού θα προσγειωθούν όταν και αν λήξει ο πόλεμος. Ο κ. Σκυλακάκης ήταν επίσης επιφυλακτικός ως προς την ταχύτητα με την οποία θα αντιδράσει η Ευρώπη, σε σχέση με την πρόταση για τη δημιουργία ενός ταμείου για την ενέργεια που θα στηρίζει τα νοικοκυριά. Προσέθεσε, εξάλλου, ότι από τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάκαμψη θα είναι συγκρατημένη σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά και όχι τόσο χαλαρή όσο ήταν επί πανδημίας. Πάντως διαβεβαίωσε ότι σε μερικές εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Πολυπληθής αποστολή στη Σαουδική Αραβία

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν αυτό το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδεία και άλλων υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών που έχουν τεθεί επικεφαλής πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής. Ενέργεια, τεχνολογία αλλά και εναλλακτικές επενδύσεις, ακίνητα και τουρισμός είναι στο μενού των διμερών επαφών που θα κρατήσουν μέχρι και τη Δευτέρα. Η αποστολή είναι τόσο μεγάλη που θα πετάξει με ναυλωμένο αεροπλάνο της Aegean, το οποίο όπως φαίνεται έχει γεμίσει.

Αναλήψεις χωρίς προμήθεια από Ουκρανούς​​​​​​ πολίτες

Χωρίς προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς οι πολίτες της Ουκρανίας οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν κάρτες που έχουν εκδοθεί από ουκρανικές τράπεζες. Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών με κάρτες έκδοσης τραπεζών χωρών εκτός Ευρωζώνης χρεώνονται με προμήθεια και η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς επιδιώκει να διευκολύνει τους Ουκρανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Επιστρέφει στη Ρωσία το μετάλλιο Φιλίας

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ θα επιστρέψει το μετάλλιο της Τάξης της Φιλίας που της είχε απονεμηθεί από την κυβέρνηση της Μόσχας την εποχή που ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πριν από μερικές ημέρες, στην ίδια κίνηση είχε προχωρήσει ο πρίγκιπας του Κεντ, Μιχαήλ, εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ. Το μετάλλιο της Τάξης της Φιλίας έχει απονεμηθεί και σε άλλα επιφανή πρόσωπα του δυτικού κόσμου, αλλά κυρίως σε Ρώσους καλλιτέχνες, αθλητές και… ολιγάρχες.

Βραβείο στην Εθνική για το ψηφιακό άλμα της

Για το ψηφιακό άλμα που πραγματοποίησε τα δύο τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τους ενεργούς ψηφιακούς πελάτες της πάνω από τα 2 εκατομμύρια, βραβεύτηκε η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Economist στην Αθήνα, με θέμα την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Το βραβείο παρέλαβε, από τον countries editor του Economist Alasdair Ross, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος τόνισε ότι το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση της μεγάλης επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει συστηματικά να πραγματοποιεί η Εθνική στην τεχνολογία. Η Εθνική Τράπεζα ξεχώρισε και βραβεύτηκε για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, μαζί με άλλες 6 από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους, όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία και οι κατασκευές, που διακρίθηκαν σε αυτό το επίπεδο ειδικότερα εν μέσω πανδημίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT