136.285 αιτήσεις για κοινωφελή εργασία

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τις 136.000 οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που αφορά συνολικά 25.000 ανέργους. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έκλεισε χθες, στις 11 το πρωί, και συνολικά είχαν υποβάλει αιτήσεις 136.285 άνεργοι, καθώς το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας παραδοσιακά προσελκύει μεγάλο αριθμό ανέργων. Η δεξαμενή άλλωστε παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Φεβρουαρίου, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, οι άνεργοι παραμένουν σταθερά πάνω από 1,1 εκατ. άτομα. Πλέον, αναμένεται στις αρχές Απριλίου να δημοσιευθεί ο προσωρινός πίνακας των ωφελούμενων, προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και εντός του μήνα να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες, ώστε να ξεκινήσει, το αργότερο στις αρχές Μαΐου, η διαδικασία τοποθέτησης των ανέργων στις θέσεις τους.

Απάντηση Χατζηδάκη στον Τσίπρα για τις συντάξεις

Με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχε με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων περί εξαπάτησης των συνταξιούχων από την κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως οι αποφάσεις για έκδοση συντάξεων μεταξύ 2019 και 2021 έχουν αυξηθεί κατά 83%, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από εκκρεμείς συντάξεις ήταν 486 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, ενώ τώρα έχουν περιοριστεί στα 220 εκατ., όπως κι εμφανείς είναι οι επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στα εισοδήματα των συνταξιούχων.  

Αίρονται στις μεγάλες αγορές οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί 

Αίρονται σταδιακά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις περισσότερες χώρες που ανήκουν στις 50 μεγαλύτερες αγορές, παγκοσμίως, για τις αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), σε 38 αγορές (από 28 πριν από μερικούς μήνες) που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της διεθνούς ζήτησης, δεν επιβάλλεται κανένα μέτρο περιορισμού, όπως καραντίνα ή υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος, σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Εξαίρεση αποτελούν οι ασιατικές αγορές, όπου εξακολουθούν να προβλέπονται αυστηρά μέτρα κατά της COVID-19. 

Πρόστιμα για νόθευση διαγωνισμών του ΔΕΔΔΗΕ

Οχι έναν, όχι δύο, αλλά έξι διαγωνισμούς του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είχαν νοθεύσει τέσσερις εταιρείες. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία επέβαλε στις τέσσερις εμπλεκόμενες εταιρείες πρόστιμα συνολικού ύψους 316.798 ευρώ. Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται στην προμήθεια εμποτισμένων ξύλινων στύλων, τραβερσών κ.λπ. και αυτό που έκαναν ήταν να συνεννοούνται μεταξύ τους για τον καθορισμό τιμών και ποσοτήτων, καθώς και να ανταλλάσσουν ευαίσθητες εμπορικές πληροφορίες με στόχο να μοιράζουν τους διαγωνισμούς και να είναι όλοι –πλην των φορολογουμένων– ευχαριστημένοι. Το πρόστιμο είναι σχετικά μικρό, αφού από μόνες τους οι εταιρείες προσήλθαν στη διαδικασία διευθέτησης και παραιτήθηκαν από ένδικα μέσα. 

Ενισχυμένες επιδόσεις για τη Noval Property

Αισθητά υψηλότερα αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Noval Property ΑΕΕΑΠ για το 2021. Μια σχετική πρόγευση προκύπτει με βάση τα ετήσια αποτελέσματα του ομίλου Βιοχάλκο, όπου τονίζεται ότι ο τομέας των ακινήτων κατέγραψε κύκλο εργασιών σχεδόν διπλάσιο από το 2020, καθώς ανήλθε σε 19 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ το 2020. Πάντως, τα σχετικά μεγέθη δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα της Noval, η οποία μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2021 είχε καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους 16,8 εκατ. ευρώ. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι η μητρική εφαρμόζει το ιστορικό κόστος στις επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ η Noval το μοντέλο της εύλογης αξίας. Στο τέλος του 2021, η εύλογη αξία των ακινήτων της Noval ανήλθε σε 413,3 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 13,35% σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT