Δύο επισκέψεις με ισχυρό συμβολισμό

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τιμητική της θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη (7 Απριλίου) η Ρεβυθούσα. Τις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου θα επισκεφθεί η επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Κάντρι Σίμσον, η οποία θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Το LNG και οι τερματικοί σταθμοί αποθήκευσης και αεριοποίησής τους αποτελούν το «κλειδί» της απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και ως εκ τούτου η επίσκεψη και ξενάγηση της επιτρόπου Ενέργειας στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα. Ισχυρό συμβολισμό θα έχει, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την ίδια μέρα στη νήσο του Κόλπου των Μεγάρων, για να ανακοινώσει από εκεί την επανεκκίνηση του προγράμματος αξιοποίησης των εγχώριων υδρογονανθράκων.

35 εκατ. δολ. από λονδρέζικο fund στη startup Moonfare

To ποσό των 35 εκατ. δολ. επενδύθηκε από το λονδρέζικο private equity Vitruvian Partners στην –ελληνικού DNA– νεοφυή εταιρεία Moonfare, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Ελληνας Αλέξανδρος Αργυρός. Η πλατφόρμα της εταιρείας βοηθάει «μικροεπενδυτές» να αποκτήσουν πρόσβαση και να διοχετεύσουν τα κεφάλαιά τους σε γνωστά private equity, όπως τα KKR, Carlyle Group, τα οποία κανονικά είναι απλησίαστα δεδομένου ότι το μίνιμουμ επένδυσης σε αυτά ξεκινά από τα 10 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία διαχειρίζεται 1,6 δισ. ευρώ για περισσότερους από 2.500 ιδιώτες επενδυτές, ενώ η αξία της ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια.

Μπαίνουν υπογραφές για το Θριάσιο 

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του πάρκου αποθήκευσης και διανομής (logistics park) στο Θριάσιο Ελευσίνας. Στη διαδικασία πρόκειται να δώσουν το «παρών» ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, με τα υπόλοιπα μέρη, την εταιρεία ειδικού σκοπού ΘΕΚ, την Goldair Cargo και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, να έχουν ήδη υπογράψει τη σύμβαση.

Το πρώτο ΔΕΗ e-bike Festival

Η πόλη της Καλαμάτας υποδέχεται το πρώτο Φεστιβάλ Ηλεκτρικού Ποδηλάτου (e-bike Festival) που διοργανώνει η ΔΕΗ. Η πρωτοβουλία της ΔΕΗ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης και βιώσιμης ανάπτυξης, θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Βασ. Γεωργίου το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου. Η ειδικά κατασκευασμένη πίστα θα είναι έτοιμη για δωρεάν δοκιμές σε μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχνίδι δεξιοτεχνίας στο πεντάλ και να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα από τη ΔΕΗ. Η ομάδα του ΔΕΗ e-bike Festival θα προσφέρει παράλληλα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής συμβατικού ποδηλάτου σε παιδιά 6-12 ετών. 

Εκτίμηση Σκυλακάκη για την ανάπτυξη

Τουλάχιστον κατά μία μονάδα θα μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης εξαιτίας του πολέμου, είπε χθες στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας για την ακρίβεια, εξάλλου, σημείωσε ότι «κλειδί» είναι το φυσικό αέριο, που από 20-25 ευρώ την τελευταία δεκαετία έχει πάει στα 108 ευρώ, αλλά και το σιτάρι, που από 600 ευρώ έχει πάει στα 1.000, ενώ το καλαμπόκι από τα 600 ευρώ έχει ανέβει στα 810. Σχετικά με τα καύσιμα είπε ότι είναι όλα εισαγόμενα, με εξαίρεση 1.000 βαρέλια από τον Πρίνο. Με βάση αυτό το δεδομένο τόνισε ότι «σε περίοδο υψηλών τιμών, εμείς, αντί να επιδοτήσουμε τις εισαγωγές, προτιμούμε να δίνουμε χρήματα στους πιο ευάλωτους». Πρόσθεσε στο σημείο αυτό ότι «αν πρόκειται να υπάρξει μείωση φορολογίας, αυτή θα αφορά περισσότερο τους ευάλωτους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT