Σήμερα η απόφαση για τα πακέτα του ΟΤΕ

Σήμερα η απόφαση για τα πακέτα του ΟΤΕ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα εκτιμάται ότι θα γίνει γνωστή η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το αίτημα λήψης άμεσων μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής που έχει καταθέσει η Vodafone. Η τελευταία έχει ζητήσει να πάψει η εμπορική διάθεση των –ήδη εγκεκριμένων από την ΕΕΤΤ– νέων προγραμμάτων της Cosmote και να μην εγκριθεί ακόμη μία ομάδα νέων πακέτων. Και αυτό επειδή, όπως υποστηρίζει, προκαλείται στρέβλωση στον ανταγωνισμό επειδή οι δωρεάν παροχές του ΟΤΕ στηρίζονται σε μεθοδολογία του 2011 που δεν λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα. Οι εγκρίσεις αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου ο ΟΤΕ να προχωρήσει στη δωρεάν αναβάθμιση της ταχύτητας Ιντερνετ σταθερής των συνδρομητών του, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΕΤΤ θα απορρίψει το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της Vodafone, κάτι που αναμένεται να φανεί σήμερα.

Οι προβλέψεις της Eldorado για την παραγωγή χρυσού

Στις 93.209 ουγγιές διαμορφώθηκε η παραγωγή χρυσού το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eldorado Gold. Ο καναδικός όμιλος, που μέσω της «Ελληνικός Χρυσός» ελέγχει τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διατηρεί αμετάβλητες τις φετινές προβλέψεις του για την παραγωγή, έχοντας θέσει τον πήχυ από 460.000 έως 490.000 ουγγιές. Το μέγεθος αυτό τοποθετείται από 65.000 έως 75.000 ουγγιές για την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Το πρώτο δίμηνο, πάντως, η παραγωγική διαδικασία επλήγη από το υψηλό κύμα απουσιών προσωπικού λόγω της μετάλλαξης «Ομικρον».

Νέο επενδυτικό fund για ελληνικές startups

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα επενδύουν σε startups βρίσκονται funds του Equifund, κάποια εκ των οποίων αλλάζουν όσον αφορά όχι μόνο τη διαχειριστική ομάδα τους αλλά και την επωνυμία τους. Ο λόγος για το Metavallon VC. Το δεύτερο ταμείο του εν λόγω fund, όπως καταχωρίσθηκε στο ΓΕΜΗ, προχωρεί σε ένα rebranding και αναμένεται να ξεκινήσει τη νέα επενδυτική του δραστηριότητα με το όνομα Siroko II.

Πρόθεση συνεργασίας για το υδρογόνο

Tην πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο του σημαντικού έργου κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για το «Υδρογόνο» (IPCEI Hydrogen) ανακοίνωσαν ο ΔΕΣΦΑ και η ΕΛΙΝΟΙΛ. Οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στο έργο, καθώς και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες στην αλυσίδα αξίας του υδρογόνου που ενσωματώνουν ή δημιουργούν συνέργειες σχετικές με το IPCEI Hydrogen, στη βάση της κοινής τους κατανόησης για τη σημασία ανάπτυξης υποδομών υδρογόνου και τη γενικότερη προώθηση της χρήσης του στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Αποζημίωση 85 εκατ. στη Θερμαϊκή Οδό

«Λευκός καπνός», έπειτα από μια ολόκληρη δεκαετία διαιτησιών, φαίνεται πως βγαίνει αναφορικά με την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν η «Ακτωρ» για την υπόθεση του έργου της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης, που δεν ξεκίνησε ποτέ, παρότι είχε υπογραφεί σχετική σύμβαση παραχώρησης. Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης, που έχει εγκριθεί και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ανέρχεται σε 85 εκατ. ευρώ, με την «Ακτωρ» να εισπράττει το 50% του ποσού, ήτοι περί τα 42,5 εκατ. ευρώ, με βάση τη συμμετοχή της στη Θερμαϊκή Οδό, την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της υποθαλάσσιας. Οι άλλες δύο συμμετέχουσες ήταν η Boskalis και η Archirodon. Με αυτόν τον τρόπο η «Ακτωρ» θα υπερκαλύψει και το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί το 2017, ύψους 38,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της τότε έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη «καρτέλ» στις κατασκευές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT