Εγκρίθηκε η πώληση του 80% της PayCo

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμφωνία για την πώληση από τη Eurobank του 80% του τομέα αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών (PayCo) στη Wordline ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η μονάδα υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank διατηρεί σημαντική θέση στην ελληνική αγορά, με μερίδιο 21% στον εγχώριο όγκο συναλλαγών και η πώληση αποτελεί μέρος της στρατηγικής για συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υποδομών. Με βάση τη συμφωνία, το 100% της PayCo αποτιμήθηκε στα 320 εκατ. ευρώ και η συναλλαγή θα ενισχύσει κατά περίπου 80 μονάδες βάσης τον κεφαλαιακό δείκτη της Eurobank. Σε ανάλογες συμφωνίες για την πώληση ποσοστού από 51% έως και 100% των αντίστοιχων δραστηριοτήτων, έχουν προχωρήσει και οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες και συγκεκριμένα η Αlpha Bank με τη Nexi, η Εθνική με την Evo Payments και η Τράπεζα Πειραιώς με τη Euronet.

Σε κοινοπραξία έργο ύψους 69,5 εκατ. στον Μαραθώνα

Η ισχύς εν τη ενώσει φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση της συνεργασίας των εταιρειών Στ΄ Τάξης του εργοληπτικού πτυχίου ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΘΕΜΕΛΗ – Τεχν. Εταιρεία Χρ. Κωνσταντινίδης. Η συγκεκριμένη σύμπραξη, στην οποία κάθε εταιρεία συμμετέχει με 25%, αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο της κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στον Δήμο Μαραθώνα, που προκήρυξε η ΕΥΔΑΠ και υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση εντός της εβδομάδας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, με τις εταιρείες της κοινοπραξίας να καλούνται να ολοκληρώσουν τις σχετικές εργασίες σε 40 μήνες.

Προσφορές ενόψει Πάσχα από τις εταιρείες κινητής 

Σε… πλειοδοσία απεριόριστων δεδομένων έχουν προχωρήσει οι πάροχοι ενόψει Πάσχα. H Cοsmote μέχρι τις 2 Μαΐου προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές κινητής απεριόριστα data με 5,90 ευρώ. Η Wind, έως τις 2 Μαΐου, προσφέρει στους συνδρομητές καρτοκινητής F2G για όλα τα Σαββατοκύριακα ή για τα βράδια, για διάστημα ενός μηνός, απεριόριστα δεδομένα. Η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές της και μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου να κάνουν δωρεάν χρήση, χωρίς περιορισμό, των data.   

Αντίστροφη μέτρηση για επιδότηση καυσίμων

Η επιδότηση καυσίμων, που θα καταβληθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, έχει και τεχνικό σκέλος το οποίο θα κληθούν να φέρουν δωρεάν εις πέρας πιστοποιημένοι πάροχοι πληρωμών και τράπεζες. Η διαδικασία θα έχει ομοιότητες με το Freedom Pass, την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους εμβολιασμένους. Εν προκειμένω, η επιδότηση καυσίμου θα πιστώνεται είτε σε τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων είτε σε ψηφιακή, άυλη χρεωστική κάρτα. Από εβδομάδα θα γίνει γνωστό ποια –περισσότερα από δύο κατά πληροφορίες– χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα υλοποιήσουν τη διαδικασία.

Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές των τροφίμων 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, εντείνοντας τη δυναμική του πληθωρισμού, όπως σημειώνει η Fitch Ratings. Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι σημαντικοί προμηθευτές δημητριακών και ηλιελαίου. Τα τρόφιμα αντιπροσωπεύουν περίπου το 16% των καταναλωτικών δαπανών στις προηγμένες οικονομίες, αλλά το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ενώ οι εισαγωγές των αναπτυγμένων οικονομιών από τις δύο χώρες είναι σε μέτρια επίπεδα, η άνοδος των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων θα εξακολουθεί να επηρεάζει τα ποσοστά πληθωρισμού, επισημαίνει ο οίκος. Για τις κεντρικές τράπεζες, η άνοδος των τιμών των τροφίμων είναι μια σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι παίζει δυσανάλογο ρόλο στην τροφοδότηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, καταλήγει ο οίκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT