Πάνω από 250.000 ψηφιακές βεβαιώσεις

Ξεπέρασε τις 250.000 ο αριθμός των βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής μέσω του docs.gov.gr, όπως έκανε γνωστό, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε τις 250.000 ο αριθμός των βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής μέσω του docs.gov.gr, όπως έκανε γνωστό, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η επίδοση αυτή καταγράφηκε από τις 19 Νοεμβρίου, οπότε τέθηκε σε λειτουργία η σχετική εφαρμογή στην πλατφόρμα gov.gr, και βάσει πρόχειρων υπολογισμών διεκπεραιώθηκαν περίπου 1.660 βεβαιώσεις ανά ημέρα τους τελευταίους πέντε μήνες.

Με την ψηφιακή έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης ολοκληρώθηκε πλήρως η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που σχετίζονται με το γνήσιο της υπογραφής για το σύνολο των ιδιωτικών εγγράφων που συντάσσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Και κατ’ επέκταση το docs.gov.gr λειτουργεί ως το σημείο συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών για τη βεβαίωση γνησίου υπογραφής. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET).

Σε νέα πώληση ακινήτου προχώρησε η Trastor

Κέρδος 0,5 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Trastor ΑΕΕΑΠ από την πώληση ενός ακόμα ακινήτου του χαρτοφυλακίου της, παραμένοντας σταθερή στην πολιτική της πώλησης κτιρίων που δεν εντάσσονται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας. Πρόκειται για κατάστημα στα Χανιά, συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ. Το ακίνητο πωλήθηκε αντί 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ είχε αποκτηθεί το 2018 αντί 1,3 εκατ. ευρώ. Το 2021, η Trastor είχε προβεί στην πώληση συνολικά 10 ακινήτων. Η βασική στόχευση της εισηγμένης είναι κτίρια γραφείων και logistics με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η Entersoft βλέπει ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης

Ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για τη διατήρηση και ενίσχυση των μεγεθών της διαβλέπει η Entersoft για τη φετινή χρονιά. Και αυτό λόγω των έργων που θα προκηρυχθούν στον ιδιωτικό τομέα και, βέβαια, αυτών που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το τρίτο τρίμηνο, η εισηγμένη εμφάνισε έσοδα ενισχυμένα κατά 22%, στα 7,74 εκατ. ευρώ, λειτουργική κερδοφορία 2,95 εκατ. ευρώ (από 2,56 εκατ.), ενώ διαθέτει και υψηλή ρευστότητα της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 250.000 ψηφιακές βεβαιώσεις-1

Ενίσχυση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ

Στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 3,9 εκατ. ευρώ σε 19.679 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε υπηρεσίες ταξί, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης, προχώρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Οι δικαιούχοι είδαν στους λογαριασμούς τους από 200 ευρώ. Παράλληλα, για όσους δεν υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 15 Απριλίου δόθηκε  η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου, καθώς θα ανοίξει άμεσα εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τις αιτήσεις χορήγησης της αποζημίωσης.

Πάνω από 250.000 ψηφιακές βεβαιώσεις-2

Τα δύο σενάρια της Moody’s 

Δύο μόνο σενάρια, ένα βασικό και ένα δυσμενές και κανένα… θετικό διατηρεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Το βασικό σενάριο για την κρίση Ρωσίας – Ουκρανίας υποθέτει ότι θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες και ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία θα διατηρηθούν για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς και οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, οι αποδόσεις των ομολόγων και ο πληθωρισμός. Το αρνητικό σενάριο του οίκου περιλαμβάνει τη διακοπή του ενεργειακού εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, το οποίο θα προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις σε όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από το ποια πλευρά θα το ξεκινήσει.  Σε ένα τέτοιο σενάριο, η παγκόσμια οικονομική παραγωγή θα επιδεινωθεί, με τις ευρωπαϊκές χώρες να πέφτουν σε ύφεση, τα spreads των ομολόγων υψηλών αποδόσεων να διευρύνονται σημαντικά και τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης να αυξάνεται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT