Σε ΑΜΚ 130 εκατ. ευρώ προχωρεί η Intralot

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 130 εκατ. ευρώ υπέρ παλαιών μετόχων προχωρεί η Intralot, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την υπογραφή δεσμευτικού μνημονίου κατανόησης με το αμερικανικό fund Standard General. Πρόκειται για τον στρατηγικό επενδυτή που έχει αναλάβει να αποκτήσει, έναντι τιμήματος έως 0,58 ευρώ ανά μετοχή, τμήμα –έως το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου– των μη αναληφθεισών μετοχών (αδιάθετα). Τα χρήματα της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για επαναγορά του ποσοστού 34% της θυγατρικής στις ΗΠΑ, που δεν ελέγχεται από την Intralot μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού τον περασμένο Αύγουστο. Για τη θυγατρική στις ΗΠΑ υφίσταται και σχεδιασμός για την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Το fund Standard General από τη Νέα Υόρκη ειδικεύεται σε επενδύσεις στον χώρο των καζίνο, τυχερών παιχνιδιών και μέσων ενημέρωσης.

Εως και τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος από ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει άμεσα τα επιτόκια, ενώ έχει τα περιθώρια να προχωρήσει σε έως και τρεις αυξήσεις έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, σημείωσε ο Λετονός κεντρικός τραπεζίτης Μάρτιν Κάζακς. «Μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο είναι πιθανή και λογική», τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters. «Οι αγορές τιμολογούν δύο με τρεις αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Δεν έχω λόγο να φέρω αντίρρηση, είναι μια αρκετά λογική άποψη», είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ.

Βελτιωμένα μεγέθη το 2021 κατέγραψε η Fraport Greece

Βελτίωση μεγεθών κατέγραψε η Fraport Greece το 2021 έναντι του 2020. Σε ετήσια βάση, η εταιρεία διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ενίσχυσε κατά 38% τον κύκλο εργασιών, σε 255,4 εκατ. ευρώ, μέγεθος που παραμένει μικρότερο συγκριτικά με το 2019 (463 εκατ. ευρώ). Τα EBITDA ενισχύθηκαν άνω του 100%, στα 206 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να επιστρέφει σε κέρδη προ φόρων 144 εκατ. ευρώ, από ζημίες 41 εκατ. Το καθαρό αποτέλεσμα τοποθετείται σε 24,7 εκατ., από ζημίες 108,3 εκατ. ευρώ.

«Βλέπει» τρεις προσθήκες στους δείκτες MSCI 

Σημαντικά νέα για την Ελλάδα αναμένει η Société Générale ότι θα φέρει η προσεχής αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI, στις 12 Μαΐου. Οπως εκτιμά, θα υπάρξει προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos στους βασικούς δείκτες της, ενώ θεωρεί πιθανή και την εισαγωγή των Ελληνικών Πετρελαίων. Παράλληλα συνεχίζει να «βλέπει» πιθανή τη διαγραφή της Jumbo. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, οι εισροές για την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 118,74 εκατ. δολάρια, για τη Mytilineos στα 96,37 εκατ. δολάρια και για τα ΕΛΠΕ στα 24,04 εκατ. δολάρια, ενώ οι εκροές της Jumbo τοποθετούνται στα 87,87 εκατ. δολάρια.

Νέοι, διορθωμένοι πίνακες επιτυχόντων

Ενα μηχανογραφικό σφάλμα της αναδόχου εταιρείας ήταν η αιτία ώστε στους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, που είχαν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) www.oaed.gr τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου να συμπεριλαμβάνονται και ωφελούμενοι προηγούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης (2017-2020) που υπέβαλαν αίτηση ενώ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Ετσι, χθες αναρτήθηκαν νέοι, διορθωμένοι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων για την κάλυψη  25.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης. Η διοίκηση της ΔΥΠΑ ζήτησε μάλιστα συγγνώμη για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε το μηχανογραφικό λάθος και μετέφερε κατά μια ημέρα την ημερομηνία υποβολής ενστάσεων. Ετσι, οι αιτιολογημένες ενστάσεις  μπορούν να υποβληθούν από σήμερα Τετάρτη και ώρα 11.00 έως και την Παρασκευή και ώρα 14.00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο http://www.oaed.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT