Πρώτο βήμα για φορέα απόκτησης ακινήτων

Πρώτο βήμα για φορέα απόκτησης ακινήτων

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή εβδομάδα θα βγει προς διαβούλευση η πρόσκληση για τη δημιουργία του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, όπως επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στο NPL Summit η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Μαριλένα Αθανασοπούλου. Η δημιουργία του φορέα, στον οποίο θα μπορούν να μεταβιβάζουν την πρώτη τους κατοικία τα ευάλωτα νοικοκυριά και παράλληλα να μένουν σε αυτήν πληρώνοντας ενοίκιο, έχει καθυστερήσει και η σύστασή του, όπως δήλωσε η κ. Αθανασοπούλου, θα σημάνει την ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο για την ύπαρξη ενός συνεκτικού πτωχευτικού πλαισίου. Στην ανταγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθήσει είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές, με στόχο να διασφαλιστεί ότι το εγχείρημα μπορεί να είναι κερδοφόρο και έτσι να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια, που θα κληθούν να επενδύσουν στην απόκτηση των κατοικιών από τους ευάλωτους δανειολήπτες που θα θελήσουν να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας.

Λήγει η παράταση από ΕΦΚΑ για ασφαλιστική ικανότητα

Λήγει στο τέλος του μήνα η παράταση που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ σε εκατοντάδες χιλιάδες μη μισθωτούς ασφαλισμένους για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (λήψη ασφαλιστικής ικανότητας). Από την 1η Ιουνίου και μετά, ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ καθώς και όσοι τις έχουν ρυθμίσει. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι μη μισθωτοί να σπεύσουν να πληρώσουν έστω τις εισφορές υγείας, ή και να ρυθμίσουν τις οφειλές με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ψηφιοποιείται ο ΕΟΠΥΥ με έργο 39 εκατ. ευρώ

Στην ψηφιακή εποχή περνάει ο ΕΟΠΥΥ μέσω του έργου 39 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μέχρι το τέλος του 2025 θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει ολοκληρωθεί ο εθνικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, η τηλεϊατρική που θα επιτρέψει τις διαγνώσεις από απόσταση και ο πλήρης τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων. Θα πρέπει δηλαδή τα νοσοκομεία να αποκτήσουν συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για εσωτερικούς ασθενείς και το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΦ να εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά.

Μπάρες στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Τάξη στο χάος που επικρατούσε στον προαύλιο χώρο του αεροδρόμιο της Μυκόνου προσπαθεί να βάλει η παραχωρησιούχος Fraport Greece, η οποία διαμόρφωσε τη συγκεκριμένη έκταση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης. Μπήκαν έτσι μπάρες, αλλά παραμένει ελεύθερη η πρόσβαση στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που θέλουν να αφήσουν επιβάτες, χωρίς όμως δυνατότητα στάθμευσης, ενώ για τους επαγγελματίες οδηγούς διατίθεται πλέον οριοθετημένος χώρος έναντι αμοιβής. Οι χρεώσεις έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπεται η μακρά παραμονή των οχημάτων και σε κάθε περίπτωση αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με όλες τις τοπικές ενώσεις και σωματεία, εξηγούν κύκλοι της Fraport. Φυσικά, η κίνηση αυτή της εταιρείας έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών.

Στην αναμονή τα έργα ΑΠΕ

Μπορεί να ομονοούν υπουργείο Ενέργειας και ΡΑΕ ότι η λύση για τη μείωση των τιμών είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και συχνά πυκνά να αναφέρονται σε στόχους και οφέλη, στην πράξη ωστόσο κάτι δεν πάει καλά… Από τη μια ο πρώτος διαγωνισμός για νέα ΑΠΕ που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Μάρτιο και μετά για τον Μάιο μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανακοινώνει ότι συνεχίζεται δυναμικά η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα, αύξηση 24,6% στις ενεργοποιήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Μάλιστα, προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι συνδέσεις η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει παρατείνει την απόφασή της για παροχή 100% έκπτωσης στις νέες συνδέσεις έως τις 30/6/2022. Συνεχίζονται δηλαδή οι επιδοτήσεις για την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου. Οι ΑΠΕ μπορούν να περιμένουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT