Πάνω από 2 εκατ. κλήσεις στο 1555

Περισσότερες από 2 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν τους τελευταίους δέκα μήνες στον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, 1555, με το 70% αυτών, ήτοι 1,4 εκατ. κλήσεις, να αφορά θέματα αρμοδιότητας ΕΦΚΑ.

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 2 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν τους τελευταίους δέκα μήνες στον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, 1555, με το 70% αυτών, ήτοι 1,4 εκατ. κλήσεις, να αφορά θέματα αρμοδιότητας ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο μέσος χρόνος αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή δεν ξεπερνάει το 1,53 λεπτό, ενώ ο μέσος χρόνος συνομιλίας είναι 4,44 λεπτά. Το 99,3% του συνόλου των ερωτημάτων και των αιτημάτων έχει απαντηθεί είτε άμεσα, κατά τη διάρκεια της κλήσης, είτε μέσα σε λίγες ημέρες. Το υπόλοιπο 0,67% αφορά σύνθετα προσωποποιημένα αιτήματα, τα οποία έχουν ανατεθεί σε ειδικές ομάδες στελεχών του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων και αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα προκειμένου να απαντηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι το 1555 έχει δεχθεί 2.935 κλήσεις οι οποίες προωθήθηκαν άμεσα στη Γραμμή SOS 15900 για άμεση συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες-θύματα βίας.

Στην αγορά ηλεκτρισμού η Globalsat – Teleunicom

Την είσοδό του στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού δρομολογεί ο όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom. Oπως ανακοίνωσε, διασφάλισε από τη ΡΑΕ άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 MW 20ετούς διάρκειας, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την είσοδό του στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού. Ο όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom ηγείται στην ελληνική αγορά στη διανομή και εμπορία προϊόντων τεχνολογίας και οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παράλληλα αναπτύσσει εξειδικευμένες επαγγελματικές λύσεις αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 30 ετών

Περιθώριο έως αύριο Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, έχουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης που προωθεί η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) και αφορά ανέργους άνω των 30 ετών. Το πρόγραμμα εστιάζει στην πρόσληψη άνεργων γυναικών και στοχεύει στην κάλυψη έως 5.000 θέσεων εργασίας. Θα εφαρμοστεί στις περιφέρειες που βρίσκονται σε μετάβαση (ΜΕΤ) και συγκεκριμένα σε Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.

Δύσκολη η ψηφιακή κάρτα στην τηλεργασία

Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί άμεσα η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις μορφές απασχόλησης, εκτιμά το υπουργείο Εργασίας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση τηλεργασίας ή στους εργαζομένους εκτός έδρας, για την ώρα, παραμένει ο έλεγχος με βάση την προδήλωση του ωραρίου εργασίας. Επί του παρόντος δεν θα υπάρχει δυνατότητα να «χτυπάει» κάποιος κάρτα εξ αποστάσεως, γνωστοποιώντας π.χ. από το σπίτι ή από όποιο άλλο σημείο εργάζεται τις ώρες έναρξης και λήξης της εργασίας. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρξει σε επόμενη φάση, καθώς προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει πώς θα ελέγχονται τα δεδομένα των επικοινωνιών μεταξύ εργοδότη και τηλεργαζομένου.

Περιμένοντας τα σχέδια της «Μπλε Κέδρος»

Ανήμερα την καταληκτική ημερομηνία (30 Μαΐου) για την εισαγωγή των μετοχών της «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας της οικογένειας Ευμορφίδη. Οπως ενημερώνουν, ανεπίσημα, στελέχη της εταιρείας, η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου που έχει υποβάλει η εταιρεία θα επισημοποιηθεί αύριο Παρασκευή, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι σαφές το πώς και πότε θα γίνει η δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας. Για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες, διέρρευσε ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο προσκαλούσε ενδιαφερόμενους επενδυτές σε «προαγορά-προκράτηση» μετοχών της εταιρείας, προφανώς λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων. Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2017 και έχει εξαντλήσει κάθε χρονικό όριο (ακόμη και των σχετικών παρατάσεων) για την ένταξή της στο Χ.Α. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT