Επίσκεψη εργασίας του ΤΕΚΑ στη Δανία

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πλέον επιτυχημένα ασφαλιστικά συστήματα, αυτό της Δανίας, επισκέφθηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του νέου επικουρικού ΤΕΚΑ, με στόχο να δει από κοντά τη δομή του δανέζικου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, το πλαίσιο οργάνωσης και τον τρόπο λειτουργίας των συνταξιοδοτικών φορέων τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου πυλώνα. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του ΤΕΚΑ Παυλίνα Καρασιώτου, αυτό που είδε η ελληνική αποστολή ήταν ότι στη Δανία, μέσα από την ορθή εκτίμηση των κινδύνων, την έγκαιρη παρέμβαση, την ευρεία κοινωνική συναίνεση και την ξεκάθαρη στόχευση στο όφελος του ασφαλισμένου, έχουν επιτύχει να έχουν υψηλές συνταξιοδοτικές παροχές, αλλά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας. Φυσικά το ΤΕΚΑ κάνει σήμερα μόλις τα πρώτα του βήματα, ενώ τα αντίστοιχα συνταξιοδοτικά ταμεία στη Δανία είναι ώριμα, έχουν περάσει κρίσεις, έχουν δοκιμαστεί και προσαρμοστεί…

Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη στις αερομεταφορές

Το 2024 αναμένεται να επιστρέψουν οι αερομεταφορές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol). Φέτος αναμένονται 9,5 εκατ. πτήσεις που αντιστοιχούν στο 85% των επιδόσεων του 2019, ποσοστό που είναι ελαφρώς μικρότερο συγκριτικά με προγενέστερες εκτιμήσεις του φορέα. Και αυτό εξαιτίας της μετάλλαξης «Ομικρον» που είχε επίδραση στα ταξίδια κατά το πρώτο τρίμηνο. Του χρόνου η απόκλιση έναντι του 2019 θα είναι μόλις 5%.

4ήμερη εργασία στην Choose τους τρεις θερινούς μήνες

Εργασία τεσσάρων ημερών για τους εργαζομένους της κατά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού καθιερώνει η εταιρεία επικοινωνίας Choose. Προσφέρει, δηλαδή, επιπλέον δώδεκα ημέρες άδειας, με τις αποδοχές να παραμένουν πλήρεις. Επίσης διαθέτει έκτακτη οικονομική ενίσχυση, μαζί με πρόσθετο επίδομα για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των εργαζομένων της. Η τετραήμερη εργασία, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Γ. Δέτση, δοκιμάζεται διεθνώς με θετικά αποτελέσματα για εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Κίνηση φορτηγών με φυσικό αέριο

Με φυσικό αέριο θα μετακινούνται τα φορτηγά της πτηνοτροφικής μονάδας «ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.». Η εταιρεία, με 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Eμπορίας, αλλάζει σταδιακά τον στόλο οχημάτων της με στόχο τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. H ΔΕΠΑ Εμπορίας διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με φυσικό αέριο κίνησης CNG Fisikon, παρέχοντας λύσεις προσαρμοσμένες και στις ανάγκες των βιομηχανικών επιχειρήσεων και στους ιδιοκτήτες σημαντικών στόλων εταιρικών οχημάτων. Σήμερα λειτουργούν πανελλαδικά 23 πρατήρια Fisikon, ενώ το δίκτυο διευρύνεται συνεχώς.

Kέρδη για Aegean βλέπει η Wood

Οι προκρατήσεις της Aegean δείχνουν μια ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν, όπως σημειώνει η Wood, αναμένοντας ότι η εισηγμένη θα κλείσει το έτος με κέρδη. Ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 φαίνεται πιθανό να είναι ανάλογος των επιπέδων του 2019, όπως εκτιμά. Οι προκρατήσεις της Aegean φαίνεται να υποδεικνύουν τιμές εισιτηρίων 10% πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να αντισταθμίσει το υψηλό κόστος των καυσίμων, τη στιγμή που η Aegean έχει αντισταθμιστεί ήδη εν μέρει για το σύνολο του έτους. Εάν η δυναμική παραμείνει ισχυρή, η Wood βλέπει ισχυρή πιθανότητα η Aegean να κλείσει τη χρονιά με κέρδη, ακόμη κι αν το πετρέλαιο παραμείνει περίπου στα 120 δολ./βαρέλι. Ετσι η Wood αναβαθμίζει σε «αγορά» τη σύσταση για τη μετοχή της Aegean, με τιμή-στόχο τα 6,5 ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT