Προβλήματα στον κλάδο τροφίμων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στη ΔΕΛΤΑ δεν έχουμε γάλα διότι οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα τους και στον Μπάρμπα Στάθη δεν έχουμε εργάτες να μαζέψουν τα φασολάκια». Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο περιέγραψε κάποια από τα προβλήματα του κλάδου τροφίμων ο κ. Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Νωρίτερα, στο θέμα του γάλακτος είχε αναφερθεί με έμφαση και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Χρήστος Τσόλκας. Αναφορές για προβλήματα στην παραγωγή τυριών στη Νάξο, στην Κρήτη και αλλού είχαν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα, με τους κτηνοτρόφους να καταγγέλλουν ότι οδηγούν τα ζώα στη σφαγή καθώς το κόστος εκτροφής τους είναι πολύ ακριβό. Οταν, ωστόσο, το ζήτημα τίθεται από τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας και τη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων, αποκτά αν μη τι άλλο άλλη βαρύτητα.

Η Trastor ολοκλήρωσε την αγορά κτιρίου γραφείων

Σε «στρατηγικό» επενδυτή στην αγορά γραφείων του Αμαρουσίου εξελίσσεται η Trastor. Η ΑΕΕΑΠ του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς πρόκειται να προσθέσει ακόμα ένα κτίριο γραφείων, επιφάνειας 16.800 τ.μ., στο χαρτοφυλάκιό της, καθώς ολοκληρώθηκε η κατακύρωση, μέσω της διαδικασίας ελεύθερης πώλησης, ενός από τα ακίνητα που είχε διαθέσει στην αγορά η doValue πριν από μερικούς μήνες. Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και μισθώνεται από τον όμιλο Φουρλή και την Bayer. Το τίμημα ανήλθε σε 27,05 εκατ. ευρώ.

Διαγωνισμός 46,6 εκατ. ευρώ για το κυβερνητικό cloud

Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της υφιστάμενης υποδομής του κυβερνητικού υπολογιστικού νέφους (G-Cloud) προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 46,6 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της παραγωγικής λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων που φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Αεροπορική σύνδεση Ντόχα – Σαντορίνης

Ο έρωτας των χωρών του Περσικού Κόλπου αλλά και της Απω Ανατολής με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο είναι πλέον γνωστός στην Ελλάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν η Qatar Airways ξεκινάει νέο δρομολόγιο προς Σαντορίνη, τρεις φορές την εβδομάδα, και συνεχίζει την πτήση προς Μύκονο. Η πρώτη πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα –το οποίο λειτουργεί ως κόμβος της ευρύτερης περιφέρειας της Μέσης και της Απω Ανατολής– προς Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος A320. Το Airbus προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θήρας για πρώτη φορά προχθές Τρίτη, και η Σαντορίνη έγινε έτσι η τρίτη ελληνική πύλη εισόδου του εθνικού αερομεταφορέα για το κράτος του Κατάρ.

Προχωράει η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

Την απόκτηση άμεσης ειδικής συμμετοχής ύψους 82,17% στο μετοχικό κεφάλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ από την εταιρεία Allianz SE ενέκρινε η ΤτΕ, δίνοντας το πράσινο φως στην απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Με βάση ανακοίνωση της εταιρείας, μετά τη λήψη και των εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Allianz SE θα δημοσιεύσει το εγκεκριμένο πληροφοριακό δελτίο και θα προχωρήσει σε προαιρετική δημόσια πρόταση (VTO) για το σύνολο του υπολοίπου ποσοστού μετοχών της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, στην ίδια τιμή με αυτή που έχει συμφωνηθεί με τις συμβάσεις αγοραπωλησίας μετοχών με ορισμένους πωλητές-μετόχους, δηλαδή στα 7,80 ευρώ ανά μετοχή.  Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι μπορούν να προσφέρουν τις μετοχές τους εντός της περιόδου αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που θα ανακοινωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT