Στην Αβαξ οδεύει το Μπράλος – Αμφισσα

Στην Αβαξ οδεύει το Μπράλος – Αμφισσα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άλλον ανάδοχο φαίνεται πως θα προχωρήσει τελικά η σύμβαση για το έργο του οδικού άξονα Μπράλος – Αμφισσα, ύψους 285 εκατ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Προσωρινός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η κοινοπραξία CMC – Interkat – ΤΕΚΑΛ, με έκπτωση της τάξεως του 14%, ωστόσο η επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε να απορρίψει την εν λόγω προσφορά για οικονομικούς λόγους. Συγκεκριμένα εκφράζονται επιφυλάξεις για την οικονομική δυνατότητα της ιταλικής εταιρείας Cooperativa Muratori e Cementisti – CMC, η οποία εδρεύει στη Ραβέννα της Ιταλίας, να ανταποκριθεί στις ανάγκες που απορρέουν από την υλοποίηση της σύμβασης. Ως εκ τούτου, ο διαγωνισμός φαίνεται να οδεύει προς την επόμενη εταιρεία, την Αβαξ, η οποία είχε υποβάλει προσφορά με έκπτωση 10,1%. Η ιταλική εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2021, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τους πιστωτές της.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης ψηφιακό έργο 18,5 εκατ. ευρώ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε έργο ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την υλοποίηση κεντρικού κόμβου διαχείρισης και ανάλυσης πολυδιάστατων δεδομένων μεγάλου όγκου. Ο κόμβος θα συγκεντρώνει και θα ομογενοποιεί δεδομένα από το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης. Μέσω των στοιχείων που θα επεξεργάζεται θα εξυπηρετούνται ο κυβερνητικός στρατηγικός σχεδιασμός, η διαχείριση κρίσεων, η παρακολούθηση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο σχεδιασμός νέων υπηρεσιών και γενικότερα η υποστήριξη της διαδικασίας παροχής ενημέρωσης – πληροφόρησης και της λήψης αποφάσεων. 

O Χόλτερμαν, η Κέρκυρα και η δωρεά στο Λιμενικό 

Η αγάπη του βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ Χένρι Χόλτερμαν για την Κέρκυρα είναι κοινό μυστικό στο νησί, όπου ο Ολλανδός επιχειρηματίας και επενδυτής διατηρεί άλλωστε κατοικία. Δεν αποτελεί έτσι έκπληξη το γεγονός πως προχώρησε στη δωρεά σκάφους στο Λιμενικό. Το σύγχρονο σκάφος ελληνικής κατασκευής της  Viking Norsafe κατέπλευσε την Τρίτη στο νησί και αποτελεί δωρεά της εταιρείας Reggeborgh Invest στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος της Κέρκυρας.

Η Lamda χτύπησε το καμπανάκι του Χ.Α.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τη διοίκηση και στελέχη της εταιρείας Lamda Development με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του πράσινου ομολογιακού δανείου της, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, Οδυσσέα Αθανασίου, να κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι. Υποδεχόμενος τη διοίκηση της Lamda, o διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χ.Α., Γιάννος Κοντόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντική επιτυχία της δημόσιας προσφοράς. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την ψήφο εμπιστοσύνης που μας έδωσε. Τόσο η υπερκάλυψη της έκδοσης κατά τρεις φορές όσο και η συμμετοχή περισσότερων από 14.000 ιδιωτών αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Αθανασίου.

Ερχεται νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Την προκήρυξη του πρώτου προγράμματος κατάρτισης της ΔΥΠΑ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, ανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο 5th Invest GR Forum με θέμα «A new Greece emerges». Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ για 80.000 ωφελουμένους. Κι όπως τόνισε ο υπουργός, με τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα χρηματοδοτηθούν με 1 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν λάβει πιστοποιητικό ολοκλήρωσης προγράμματος κατάρτισης 500.000 ωφελούμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT